Recept van Mats - Gesauteerde suprème van parelhoen met witte wijn

Maaltijdsalade - 4 personen

Gesauteerde suprème van parelhoen met witte wijn

Voorbereiding:

  •  Wrijf de filets licht in met wat olie.
  • Grill ze ongeveer 5 minuten in een gloeiend hete koekenpan zonder verdere toevoeging van vetten, of op de barbecue.
  • Laat ze afkoelen.

Bereiding:

  • Trancheer de filets.
  • Snij de courgettes in heel fijne plakjes.
  • Snij de cherrytomaatjes door de helft.
  • Doe het geheel in een ruime saladekom.
  • Maak met een kaasschaaf krullen van de parmezaan.
  • Hak de bieslook.
  • Voeg deze ingrediënten toe aan de salade.
  • Doe nu ook de parelhoen erbij.
  • Voeg als laatste de noten toe.
  • Maak een lichte vinaigrette. Gebruik ons recept maar gebruik walnotenolie en witte balsamicoazijn.
  • en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de salade een paar keer voorzichtig om, arrangeer op borden en serveer met de vinagrette apart. Klaar!

Wijntip:
Een kruidige witte wijn, zoals een mooie witte Bourgogne, past hier uitstekend bij. De liefhebbers van rode wijn raden wij een Fleurie aan.

Ingrediënten

4 stuk(s)
per 440g
€ 9,40
2 Courgettes
12 Cherrytomaten
20 gram Parmezaanse kaas of Grana Padano
3 el. Vers gehakte bieslook
2 el. Grof gekneusde walnoten
150 ml Vinaigrettesaus (klik voor recept)
naar behoeven Olijfolie
naar behoeven Witte balsamicoazijn
naar behoeven Walnotenolie
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Koekenpan
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat
Kaasschaaf

Stap voor stap

Gesauteerde suprème van parelhoen met witte wijn

Gesauteerde suprème van parelhoen met witte wijn

Gesauteerde suprème van parelhoen met witte wijn

Gesauteerde suprème van parelhoen met witte wijn

Gesauteerde suprème van parelhoen met witte wijn

Gesauteerde suprème van parelhoen met witte wijn

Gesauteerde suprème van parelhoen met witte wijn

Gesauteerde suprème van parelhoen met witte wijn

Gesauteerde suprème van parelhoen met witte wijn