Recept van Mats - Gesauteerde suprème van parelhoen met witte wijn
Maaltijdsalade - 4 personen

Voorbereiding:
- Wrijf de filets licht in met wat olie.
- Grill ze ongeveer 5 minuten in een gloeiend hete koekenpan zonder verdere toevoeging van vetten, of op de barbecue.
- Laat ze afkoelen.
Bereiding:
- Trancheer de filets.
- Snij de courgettes in heel fijne plakjes.
- Snij de cherrytomaatjes door de helft.
- Doe het geheel in een ruime saladekom.
- Maak met een kaasschaaf krullen van de parmezaan.
- Hak de bieslook.
- Voeg deze ingrediënten toe aan de salade.
- Doe nu ook de parelhoen erbij.
- Voeg als laatste de noten toe.
- Maak een lichte vinaigrette. Gebruik ons recept maar gebruik walnotenolie en witte balsamicoazijn.
- en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de salade een paar keer voorzichtig om, arrangeer op borden en serveer met de vinagrette apart. Klaar!
Wijntip:
Een kruidige witte wijn, zoals een mooie witte Bourgogne, past hier uitstekend bij. De liefhebbers van rode wijn raden wij een Fleurie aan.
Ingrediënten
4 stuk(s) |
per 440g
|
€ 9,90 | |
2 | Courgettes | ||
12 | Cherrytomaten | ||
20 gram | Parmezaanse kaas of Grana Padano | ||
3 el. | Vers gehakte bieslook | ||
2 el. | Grof gekneusde walnoten | ||
150 ml | Vinaigrettesaus (klik voor recept) | ||
naar behoeven | Olijfolie | ||
naar behoeven | Witte balsamicoazijn | ||
naar behoeven | Walnotenolie | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Koekenpan | |||
Barbecue - BBQ | |||
Barbecuegereedschap | |||
Grillplaat | |||
Kaasschaaf |
Stap voor stap








