Recept van Yvonne - Pasta met cantharellen
Fusilli ai finferli - Voor- of hoofdgerecht - 4 personen

Finferli heten ze in Italië, een verbastering van het Duitse Pfifferlinge. Niet vreemd, want ze zijn ook het bekendst in het Duitstalige deel van het land - Sud-Tirol.
Ingrediënten
100+25 gram | Boter | ||
naar behoeven | Zout | ||
250 gram | Cantharellen | ||
0,25 | Rode paprika | ||
400 gram | Fusilli | ||
1 | Kleine ui |
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Vergiet | |||
Paddestoelenborstel |
Stap voor stap
Voorbereiding

Cantharellen moeten goed schoongemaakt worden, maar aan water hebben ze een hekel. Borstel ze dus zorgvuldig af met een paddestoelenborsteltje. Niet kunnen vinden? Een schone tandenborstel kan ook.
- Zet de ui aan met boter tot deze glazig is
- Voeg ongeveer een kwart van een rode paprika toe, parmentier gesneden (klik link voor uitleg)
- Als de paprika gaar is mogen de paddenstoel erbij en mag het vuur hoog
- Sauteer de paddestoelen tot ze mooi heet zijn
- Breng op smaak met zout
Pasta koken
Kook ondertussen de pasta in ruim zout water. Wij hebben gekozen voor fusilli maar het is maar wat je in huis hebt. Wel korte pasta nemen, dit recept is voor lange pasta minder geschikt.
Afgieten, mengen, opdienen
- Giet de pasta af.
- Voeg toe aan de paddestoelen
- Hussel snel door elkaar
- Voordat u de laatste keer de lepel door de pasta haalt een klontje boter toevoegen. Klaar!
Wijntip

Een mooie lichte witte of rosé. Wellicht een mooie witte Toscaan. Niet te koud.
Eet smakelijk!
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant