Recept van Veronique van Damme - Witlof uit de oven met lardo

Bijgerecht - 4 personen

Witlof uit de oven met lardo

Heerlijke witlof uit de oven met een extra smaakbeleving door de lardo di Colonnata. Goed te combineren met tal van gerechten, supergemakkelijk en echt lekker!

Ingrediënten

8-10 plakjes
per 2500g
€ 71,60
4 stronkjes Witlof
Flinke scheut
€ 33,75
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Oven met grill
Ovenschaal
Aluminiumfolie

Stap voor stap

Witlof uit de oven met lardo

Doe een flinke scheut olijfolie in een ovenvaste schaal. Wij hebben gekozen voor Sansa, omdat deze een hoger verbrandingstemperatuur heeft dan Extra Vergine en ook minder sterk smaakt.

Witlof uit de oven met lardo

Halveer de witlof en rangschik de helften in de schaal.

Witlof uit de oven met lardo

Snij de lardo in flinterdunne plakjes en leg deze op de witlof, 1 plakje per halve witlofstronk.

Witlof uit de oven met lardo

Zet in een oven op 180 graden en braad tot de lardo mooi gekleurd is.

Witlof uit de oven met lardo
  • Haal de schaal uit de oven en sluit deze goed af met zilverpapier
  • Plaats terug in de oven, nu op 100 graden, en stoof in 5-10 minuten (controleer met een vork) gaar. Klaar!