Recept van Yvonne - Scholfilet met wokgroenten
Lekker fris en niet moeilijk - Hoofdgerecht - 4 personen

Voorbereiding:
Maak de groenten grondig schoon. Snij de groenten deels Parisien, (in blokjes), deels julienne (in reepjes), voor het oog. Controleer de vis op graatjes. Kruid de vis en dep de filets in wat bloem zodat ze mooi droog aanvoelen.
Bereiding:
Wok de groenten tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Bak de visfilets aan weerszijden in hete olijfolie. Haal de filets voorzichtig uit de koekenpan en serveer met de wokgroenten. Garneer af met wat verse gesneden koriander.
Serveertip:
Serveer met een gekookte aardappel.
Wijntip:
Een koude witte met wat bloemen. Een Touraine bijvoorbeeld, uit de Loirevallei.
Ingrediënten
Maak een keuze: |
|||
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 5,95 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 6,00 | |
4 stuk(s) |
Pangafilet
per 150g
|
||
600 g | Scholfilets | ||
600 g | Tarbotfilets | ||
600 g | Sliptongfilets | ||
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 4,45 | |
En verder: |
|||
1 | Rode paprika | ||
1 | Winterpeen | ||
¼ | Knolselderij | ||
3 stengels | Bleekselderij | ||
naar behoeven | Koriander | ||
naar behoeven | Bloem | ||
naar behoeven | Olijfolie | ||
naar smaak | Zout & peper | ||