Recept van Mats - Lamskoteletjes 'scottadito'

De Italiaanse variant van lamskoteletten op de barbecue - Barbecuerecept - 4 personen

Lamskoteletjes 'scottadito'

Niks zo lekker als de combinatie van lamsvlees, barbecuerook en verse kruiden... Dat weten de Italianen ook. Zo maken zij hun lamskoteletjes.

Ingrediënten

Maak een keuze:

12 stuk(s)
per 60g
€ 1,85
12 stuk(s)
per 60g
€ 1,95

En verder:

1 scheutje olijfolie
1 tn. verse knoflook
naar smaak zout & peper
1 stuk(s)
€ 1,30
1 bosje Verse rozemarijn
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ
Knoflookpers
Barbecuegereedschap

Stap voor stap

Lamskoteletjes 'scottadito'
  • Zorg voor een gloeiend hete grill.
  • Als uw koteletjes niet voorgekruid zijn, kruid ze dan met zout en peper of met onze eigen meerdanvlees.nl-kruidenmix,
  • knijp er wat knoflook over uit en
  • smeer ze in met olijfolie.
  • Leg ze vervolgens op de grill en leg de rozemarijn er bovenop

Lamskoteletjes 'scottadito'

Draai ze na een paar minuutjes om en gaar ze aan de andere kant. Klaar! Even de kerntemperatuur checken? Raadpleeg onze kerntemperaturentabel.

Serveertip

Lamskoteletjes 'scottadito'

Heel erg lekker hierbij zijn op de grill gepofte mini-aubergines en trostomaatjes. Zie afbeelding.

Wijntip

Lamskoteletjes 'scottadito'

Een rode wijn past het beste bij lamsvlees. Mag best een beetje stroef om lekker te knokken tegen de vettige koteletjes. Ga eens voor een Nederlandse wijn gemaakt van Regent, de druif die het zo goed doet in onze omstreken. Heerlijk, als ie op dronk is en echt zo'n 'volwassen' smaak.