Recept van Sjaan Soert - Stamppot rauwe andijvie met speklap en verse worst

Lekker Hollands - Hoofdgerecht - 4 personen

Stamppot rauwe andijvie met speklap en verse worst

Heerlijk, wanneer de dagen weer wat korter worden en de ochtenden wat kouder. Het wordt tijd om de tuin op te ruimen, nog een laatste keertje te barbecueën, en de herfst vol goede moed tegemoet te treden. Dit is nou zo'n gerechtje dat daar prima bij past - nèt geen zomer meer, en nét geen winter.

figuranten

Ingrediënten

Maak een keuze:

4 stuk(s)
per 100g
€ 1,45
4 stuk(s)
per 100g
€ 1,45
4 stuk(s)
per 100g
€ 1,35
4 stuk(s)
per 150g
€ 2,15

Maak een keuze:

4 stuk(s)
€ 1,45
2 stuk(s)
per 270g
€ 2,90
4 stuk(s)
€ 1,40
4 stuks
€ 24,95
4 stuk(s)
€ 1,20
4 stuks
€ 21,40

En verder:

1 kg Iets vast kokende aardappel
500 gram Andijvie
50 gram Boter
naar smaak Zout
1 stuk(s)
€ 1,30
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Stamper
Vergiet

Stap voor stap

Het vlees

Stamppot rauwe andijvie met speklap en verse worst
  • Wel de verse worst of de saucijzen in net niet kokend water (5 minuten). Kijk voor uitleg over hoe verse worst het beste te bereiden is op deze pagina
  • Als de speklappen niet gekruid zijn, kruid ze dan met zout en peper of onze meerdanvlees.nl-kruidenmix

Stamppot rauwe andijvie met speklap en verse worst
  • Braad de worst vervolgens  om en om in boter op een middelhoog vuurtje.
  • Braad de speklappen in een koekenpan met een klontje boter tot ze lekker krokant zijn aan de buitenkant en gaar binnenin.

Stamppot rauwe andijvie met speklap en verse worst
  • Kook ondertussen de aardappels in zout water tot ze beetgaar zijn en giet ze af
  • Was de andijvie grondig en snij in chifonnade (zie: snijtechnieken)

Stamppot rauwe andijvie met speklap en verse worst
  • Voeg de rauwe andijvie en de aardappelen samen
  • Doe er een flinke klont boter bij
  • Stamp tot een smeuïg geheel
  • Controleer op peper en zout. Klaar!