Recept van Sjaan Soert - Stamppot rauwe andijvie met speklap en verse worst
Lekker Hollands - Hoofdgerecht - 4 personen

Heerlijk, wanneer de dagen weer wat korter worden en de ochtenden wat kouder. Het wordt tijd om de tuin op te ruimen, nog een laatste keertje te barbecueën, en de herfst vol goede moed tegemoet te treden. Dit is nou zo'n gerechtje dat daar prima bij past - nèt geen zomer meer, en nét geen winter.
Ingrediënten
Maak een keuze: |
|||
4 stuk(s) |
per 100g
|
€ 1,65 | |
4 stuk(s) |
per 100g
|
€ 1,70 | |
4 stuk(s) |
per 100g
|
€ 1,45 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 2,45 | |
Maak een keuze: |
|||
4 stuk(s) |
|
€ 1,50 | |
2 stuk(s) |
per 270g
|
€ 2,95 | |
4 stuk(s) |
|
€ 1,40 | |
4 stuks |
|
€ 25,60 | |
4 stuk(s) |
|
€ 1,25 | |
4 stuks |
|
€ 21,35 | |
En verder: |
|||
1 kg | Iets vast kokende aardappel | ||
500 gram | Andijvie | ||
50 gram | Boter | ||
naar smaak | Zout | ||
1 stuk(s) |
|
€ 1,30 | |
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Stamper | |||
Vergiet |
Stap voor stap
Het vlees

- Wel de verse worst of de saucijzen in net niet kokend water (5 minuten). Kijk voor uitleg over hoe verse worst het beste te bereiden is op deze pagina
- Als de speklappen niet gekruid zijn, kruid ze dan met zout en peper of onze meerdanvlees.nl-kruidenmix

- Braad de worst vervolgens om en om in boter op een middelhoog vuurtje.
- Braad de speklappen in een koekenpan met een klontje boter tot ze lekker krokant zijn aan de buitenkant en gaar binnenin.

- Kook ondertussen de aardappels in zout water tot ze beetgaar zijn en giet ze af
- Was de andijvie grondig en snij in chifonnade (zie: snijtechnieken)

- Voeg de rauwe andijvie en de aardappelen samen
- Doe er een flinke klont boter bij
- Stamp tot een smeuïg geheel
- Controleer op peper en zout. Klaar!