Recept van Erik - Gesauteerde filet van witvis met gerookte zalm in saffraansaus

Recept met een ster - Hoofdgerecht - 4 personen

Gesauteerde filet van witvis met gerookte zalm in saffraansaus

erik eet smakelijk

erik eet smakelijk

garde

Ingrediënten

3 draden Saffraan
50 ml Witte wijn
250 ml Room
50 ml Visfond (klik voor recept)
naar behoeven Boter
150 gram Geklaarde boter
150 gram Zeekraal
2 stuk(s)
€ 5,95
naar behoeven Bloem
naar smaak Peper & zout uit de molen

Maak een keuze:

4 stuk(s)
per 150g
€ 2,55
4 stuk(s)
per 200g
€ 6,45
4 stuk(s)
per 150g
€ 4,85
4 stuk(s)
per 150g
€ 5,55
4 stuk(s)
per 150g
€ 5,85
4 Andere dunne visfilets (schol, tong, schar, etc)

Voor het bedje van gestooofde groente:

70 gram Bloemkool
70 gram Courgette
70 gram Paprika
70 gram Pompoen
30 gram Bleekselderij
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Sauteuse
Sautoir
Garde
Koekenpan

Stap voor stap

Voorbereiding:

Gesauteerde filet van witvis met gerookte zalm in saffraansaus
  • Snij de groenten tot een handzame maat
  • Stoom de groenten(behalve de zeekraal) in de magnetron in een gesloten bakje met 2 el. water, een klontje boter en wat zout tot ze beetgaar zijn
  • Controleer de vis goed op vel en graten
  • Snij de filets een beetje op maat
  • Haal ze door de bloem

Bereiding:

Gesauteerde filet van witvis met gerookte zalm in saffraansaus
  • Reduceer de wijn en de visfond à sec (tot al  het vocht op is)
  • Giet de room in de pan
  • Voeg de saffraan toe
  • Breng aan de kook
  • Reduceer tot de saus lobbig is

Ondertussen:

Gesauteerde filet van witvis met gerookte zalm in saffraansaus
  • Zet een koekenpan op met de geklaarde boter en verhit op hoog vuur
  • Laat de visfilets voorzichtig in de pan zakken en bak ze 1,5 minuut per zijde

Gesauteerde filet van witvis met gerookte zalm in saffraansaus
  • Blancheer de zeekraal door hem 1 minuut in kokend water te verwarmen en giet af
  • Voeg bij de gestoofde groenten
  • Schep de groenten even om met een extra klontje boter 
  • Dresseer op voorverwarmde borden

Gesauteerde filet van witvis met gerookte zalm in saffraansaus

Leg de visfilets voorzichting op hhte bedje van groenten

Gesauteerde filet van witvis met gerookte zalm in saffraansaus

Snij de gerookte zalm in kleine stukje en leg deze op de vis.

Gesauteerde filet van witvis met gerookte zalm in saffraansaus

Giet de saus over de visfilets en maak de borden af. Klaar!

Wijntip

Een Pouilly Fuissé, een Montrachet. Zoiets. Een witte met vet, body en hout. Dat in ieder geval.

Hulst Dit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner .