Recept van Erik & Yvonne - Gebraden ibéricofilet
met groene asperges en kool - Hoofdgerecht - 4 personen

Heerlijke filet van Ibéricovarken. Ditmaal uit de oven met asperges, spinazie, kool en gefrituurde aardappel.
Ingrediënten
1 kilo |
per 3000g
|
€ 77,85 | |
1 stuk(s) |
|
€ 1,30 | |
150 gram | Geklaarde boter (klik voor advies) | ||
1 toefje | Rozemarijn | ||
4 | Roseval aardappel | ||
350 gram | Wittekool | ||
150 gram | Spinazie | ||
250 gram | Groene asperges | ||
naar behoeven | Boter | ||
1 scheut | Witte wijn | ||
100 ml | Groentenbouillon o.i.d. (klik voor advies) | ||
1 | Sjalot | ||
naar smaak | Zout & peper uit de molen | ||
1 stuk(s) |
|
€ 19,95 | |
1 stuk(s) |
|
€ 33,75 | |
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Kernthermometer | |||
Oven | |||
Cocotte | |||
Wok | |||
Koekenpan | |||
Hamtrancheermees | |||
Trancheervork |
Stap voor stap
Voorbereiding

- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen
- Kruid de ibéricofilet met zout en peper of gebruik onze meerdanvlees.nl-kruidenmix

Giet de geklaarde boter (ghee kan ook) in een koekenpan met stevige bodem en laat gloeiend heet worden.

Leg het vlees in de pan en bak snel aan, aan 1 zijde.

Draai de varkensfilet om en herhaal het proces.

Leg het vlees nu over in een cocotte of braadpan.

Giet het braadvocht uit de koekenpan er overheen.

Giet een flinke scheut witte wijn bij het vlees in de cocotte

Doe hetzelfde met een lekkere groenten bouillon of een runderbouillon (klik voor recept). Water kan ook.

- Voeg een toefje verse rozemarijn toe
- Zet in de oven en braad 45 minuten tot een kerntemperatuur van 60 graden
Ondertussen:

Giet een scheutje olio di sansa olijfolie in een wok en frituur hierin de in blokjes gesneden aardappel
Tegelijkertijd:

Zet een sjalot aan in wat olijfolie.

- Voeg de groenten erbij en wok tot deze gaar zijn
- Breng op smaak met peper en zout
Serveertip
Trancheer de filet en serveer met de groenten en de aardappeltjes (zie afbeelding). Klaar!
Dit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.