Recept van Erik & Yvonne - Gebraden ibéricofilet

met groene asperges en kool - Hoofdgerecht - 4 personen

Gebraden ibéricofilet

Heerlijke filet van Ibéricovarken. Ditmaal uit de oven met asperges, spinazie, kool en gefrituurde aardappel.

Figuranten

Ingrediënten

1 kilo
per 3000g
€ 77,85
1 stuk(s)
€ 1,30
150 gram Geklaarde boter (klik voor advies)
1 toefje Rozemarijn
4 Roseval aardappel
350 gram Wittekool
150 gram Spinazie
250 gram Groene asperges
naar behoeven Boter
1 scheut Witte wijn
100 ml Groentenbouillon o.i.d. (klik voor advies)
1 Sjalot
naar smaak Zout & peper uit de molen
1 stuk(s)
€ 19,95
1 stuk(s)
€ 33,75
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Kernthermometer
Oven
Cocotte
Wok
Koekenpan
Hamtrancheermees
Trancheervork

Stap voor stap

Voorbereiding

Gebraden ibéricofilet
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Laat het vlees op kamertemperatuur komen
  • Kruid de ibéricofilet met zout en peper of gebruik onze meerdanvlees.nl-kruidenmix

Gebraden ibéricofilet

Giet de geklaarde boter (ghee kan ook) in een koekenpan met stevige bodem en laat gloeiend heet worden.

Gebraden ibéricofilet

Leg het vlees in de pan en bak snel aan, aan 1 zijde.

Gebraden ibéricofilet

Draai de varkensfilet om en herhaal het proces.

Gebraden ibéricofilet

Leg het vlees nu over in een cocotte of braadpan.

Gebraden ibéricofilet

Giet het braadvocht uit de koekenpan er overheen.

Gebraden ibéricofilet

Giet een flinke scheut witte wijn bij het vlees in de cocotte

Gebraden ibéricofilet

Doe hetzelfde met een lekkere groenten bouillon of een runderbouillon (klik voor recept). Water kan ook.

Gebraden ibéricofilet

Ondertussen:

Gebraden ibéricofilet

Giet een scheutje olio di sansa olijfolie in een wok en frituur hierin de in blokjes gesneden aardappel

Tegelijkertijd:

Gebraden ibéricofilet

Zet een sjalot aan in wat olijfolie.

Gebraden ibéricofilet
  • Voeg de groenten erbij en wok tot deze gaar zijn
  • Breng op smaak met peper en zout

Serveertip

Trancheer de filet en serveer met de groenten en de aardappeltjes (zie afbeelding). Klaar!

 HulstDit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.