Recept van Teus Welink - Zelf gedraaid varkensgehakt

1 kilo

Zelf gedraaid varkensgehakt

Zelf gehakt draaien is supersimpel, met een gehaktmolen of een keukenmachine met gehaktmolen. Het belangrijke is de keuze van uw vlees. Het kan met allerlei soorten. In dit recept draaien we varkensgehakt van snippers. U ziet echter ook een hele lijst andere snitten vlees waar het ook mee kan. U kunt verschillende soorten vlees gebruiken (zie ingrediëntenlijst). Snipper is het voordeligste. Gaat u voor andere snitten, zorg dan voor een verhouding tussen vlees en vet van 70/30%.

NB: Zorg voor een koude vleesmolen. Leg desnoods de onderdelen een tijd lang in de koelkast of in ijswater. Hoe koeler de apparatuur en uw vlees, des te mooier wordt uw gehakt.

vleesmolen

Ingrediënten

1 stuk(s)
per 1000g
€ 7,95

U kunt ook kiezen uit:

1 kilo
Bavette iberico
per 1500g
2 stuk(s)
per 500g
€ 6,20
1 kilo
per 2000g
€ 55,10
1 stuk(s)
per 1000g
€ 11,75
5 stuk(s)
per 200g
€ 2,70
1 kilo
per 4000g
€ 53,75
10 stuk(s)
per 100g
€ 1,55
7 stuk(s)
per 150g
€ 2,40
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Gehaktmolen

Stap voor stap

Zelf gedraaid varkensgehakt

Snij de stukken vlees die u gaat vermalen op maat zodat ze in uw machine passen. 

Zelf gedraaid varkensgehakt

Leg de stukken vlees op het blad van de vleesmolen.

Zelf gedraaid varkensgehakt

Vermaal het vlees. U kunt het gehakt op verschillende diameters malen (3-5mm is wel doorgaans de maat). Ligt aan uzelf en wat u met het gehakt van plan bent. Voor een wat lossere structuur en wat meer "bite" maalt u het vlees 1 keer. Wilt u malser gehakt, dan kunt u twee keer malen. Klaar!