Recept van Teus Welink - Zelf gedraaid half-om-halfgehakt

Lekker zelf aan de gang - Kooktechniek - 1 kilo

Zelf gedraaid half-om-halfgehakt

Zelf gehakt draaien is supersimpel, met een gehaktmolen of een keukenmachine met gehaktmolen. Het belangrijke is de keuze van uw vlees. Het kan met allerlei soorten. In dit recept draaien we half-om-halfgehakt van snippers. U ziet echter ook een hele lijst andere snitten vlees waar het ook mee kan.

NB: Zorg voor een koude vleesmolen. Leg desnoods de onderdelen een tijd lang in de koelkast of in ijswater. Hoe koeler de apparatuur en uw vlees, des te mooier wordt uw gehakt.

vleesmolen

Ingrediënten

500 gram
per 1000g
€ 8,30
1 stuk(s)
per 1000g
€ 8,55

Of maak een 50/50 combinatie van:

1 stuk(s)
Bavette iberico
per 1500g
1 stuk(s)
per 500g
€ 6,30
1 stuk(s)
per 1000g
€ 14,20
1 stuk(s)
per 100g
€ 1,40
1 stuk(s)
per 100g
€ 1,80
1 stuk(s)
per 500g
€ 7,40
1 stuk(s)
per 100g
€ 1,65
1 stuk(s)
per 2000g
€ 28,05
1 stuk(s)
per 1700g
€ 74,55
1 stuk(s)
per 100g
€ 3,85
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Gehaktmolen

Stap voor stap

Zelf gedraaid half-om-halfgehakt

Snij de stukken vlees die u gaat vermalen op maat zodat ze in uw machine passen.

Zelf gedraaid half-om-halfgehakt

Leg de stukken vlees op het blad van de vleesmolen.

Zelf gedraaid half-om-halfgehakt

Vermaal het vlees. U kunt het gehakt op verschillende diameters malen (3-5mm is wel doorgaans de maat). Ligt aan uzelf en wat u met het gehakt van plan bent. Voor een wat lossere structuur en wat meer "bite" maalt u het vlees 1 keer. Wilt u malser gehakt, dan kunt u twee keer malen. Klaar!