Recept van Mats - Vegetarische gevulde paprika

Hoofdgerecht vegetarisch - 4 personen

Vegetarische gevulde paprika

 Leuk voor een vegetarisch diner, een "no-meat-monday", "week zonder vlees", of werelddierendag.

Ingrediënten

4 Rode paprika's
naar behoeven Olie
250 gram Wokgroenten
100-200 ml Kokosmelk
flinke scheut Olijfolie
50 gram
€ 4,60
50 gram Zilvervliesrijst
50 gram Riso rosso
naar smaak Zout & peper uit de molen
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Oven
Cocotte

Stap voor stap

Voorbereiding:

Vegetarische gevulde paprika
  • Snij voorzichtig de kapjes van de paprika's
  • Houd apart
  • Verwijder de pitjes uit de paprika's

 

Bereiding:

Vegetarische gevulde paprika
  • Zet de paprika's rechtop in een cocotte of braadpan
  • Giet een flinke scheut olijfolie in de cocotte

 

Serveertip:

Vegetarische gevulde paprika
  • Vermeng alle ingrediënten 
  • Breng op smaak met peper en zout. U zult straks kokosmelk toevoegen. Dat is aan de flauwe kant . Hou daar met uw zout rekening mee.
  • Vul hiermee de paprika's
  • Let erop dat u niet morst - kleine stukjes op de bodem van de cocotte zullen aanbranden
  • Vul de paprika's af met de kokosmelk  tot net onder de rand

Vegetarische gevulde paprika

Leg de kapjes terug op de paprika's.

Vegetarische gevulde paprika
  • Plaats de cocotte met deksel in de oven op 170 graden
  • Stoof de paprika's tot ze gaar zijn (minstens een uur). Klaar!

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant