Recept van Frédérique van Dorrestyn - Zalmfilet uit de pan met groene asperges
Hoofdgerecht - 6 personen

Even ingewreven met olijfolie en hup! In een gloeiend hete koekenpan. 'To sear' noemen de Amerikanen dat. Schroeien. Heerlijk! Alle sappen blijven in de vis besloten, de cuisson is perfect, met nèt nog even een doorzichtig, oranje hartje, de smaak is niet te overtreffen. Puur natuur, een genot voor uw verhemelte.
Ingrediënten
Maak een keuze: |
|||
6 stuk(s) |
per 150g
|
€ 4,70 | |
6 mooie moten snijden |
per 1400g
|
€ 33,85 | |
En verder: |
|||
50 gram | Boter | ||
naar behoeven | Olijfolie | ||
naar smaak | Zout & peper uit de molen | ||
42 | Groene asperges | ||
250 gram | Zeekraal | ||
3 el. per persoon | Mosterdaus (klik voor recept) | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Koekenpan | 1 | ||
Vleespen | 6 |
Stap voor stap
Voorbereiding:

- Als u begint met een zalmzijde, snij er dan nu mooie moten van
- Laat de vis op kamertemprauur komen (hou de kat uit de keuken)
- Maak ondertussen een mooie mosterdsaus (zie recept)
- Blancheer de asperges tot beetgaar in zout water
- Giet af en laat uitlekken
Bereiding:

- Bind het smalle gedeelte van de zalmfilet op met een vleespen of satépen
- Kruid de zalmfilets naar smaak en smeer ze in met olijfolie
- Zet een goede pan op hoog vuur zonder toevoeging van vetten
- Als de pan gloeiend heet is kan de vis erin.
- Snel aan 4 zijden schroeien. Ongeveer een minuut per zijkant en een halve minuut voor de onder- en bovenkant.

Stoof ondertussen de zeekraal in een klontje boter. Hoeft niet lang - als de zeekraal warm is, is ie klaar.
Serveertip:

- Haal de vis voorzichtig uit de pan
- Serveer de vis op een bedje van de groenten. Garneer af met een paar lepels mosterdsaus. Klaar!