Recept van Frédérique van Dorrestyn - Zalmfilet uit de pan met groene asperges

Hoofdgerecht - 6 personen

Zalmfilet uit de pan met groene asperges

Even ingewreven met olijfolie en hup! In een gloeiend hete koekenpan. 'To sear' noemen de Amerikanen dat. Schroeien. Heerlijk! Alle sappen blijven in de vis besloten, de cuisson is perfect, met nèt nog even een doorzichtig, oranje hartje, de smaak is niet te overtreffen. Puur natuur, een genot voor uw verhemelte.

Ingrediënten

Maak een keuze:

6 stuk(s)
per 150g
€ 5,45
6 mooie moten snijden
per 1400g
€ 35,40

En verder:

50 gram Boter
naar behoeven Olijfolie
naar smaak Zout & peper uit de molen
42 Groene asperges
250 gram Zeekraal
3 el. per persoon Mosterdaus (klik voor recept)
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Koekenpan 1
Vleespen 6

Stap voor stap

Voorbereiding:

Zalmfilet uit de pan met groene asperges
  • Als u begint met een zalmzijde, snij er dan nu mooie moten van
  • Laat de vis op kamertemprauur komen (hou de kat uit de keuken)
  • Maak ondertussen een mooie mosterdsaus (zie recept)
  • Blancheer de asperges tot beetgaar in zout water
  • Giet af en laat uitlekken

Bereiding:

Zalmfilet uit de pan met groene asperges
  • Bind het smalle gedeelte van de zalmfilet op met een vleespen of satépen
  • Kruid de zalmfilets naar smaak en smeer ze in met olijfolie
  • Zet een goede pan op hoog vuur zonder toevoeging van vetten
  • Als de pan gloeiend heet is kan de vis erin.
  • Snel aan 4 zijden schroeien. Ongeveer een  minuut per zijkant en een halve minuut voor de onder- en bovenkant.

Zalmfilet uit de pan met groene asperges

Stoof ondertussen de zeekraal in een klontje boter. Hoeft niet lang - als de zeekraal warm is, is ie klaar.

Serveertip:

Zalmfilet uit de pan met groene asperges
  • Haal de vis voorzichtig uit de pan
  • Serveer de vis op een bedje van de groenten.  Garneer af met een paar lepels mosterdsaus. Klaar!