Recept van Giannis Saroulakis - Salade tiède Cypriote

Een frisse gemengde salade met gebakken Halloumi - Voorgerecht of maaltijdsalade - 6 personen

Salade tiède Cypriote

Halloumi  is een van origine Cypriotische geitenkaas. Hij wordt tegenwoordig ook van schapen- en koemelk gemaakt. De kenmerkende rubberachtige consistentie ontstaat doordat de kaasmassa in wei wordt verhit zodat deze eiwitten afscheidt. De kaas wordt gezouten en wordt vers gegeten of in gezouten wei verpakt.

Doordat halloumi een hoog eiwitgehalte heeft, kan deze kaas worden gegrild of in olijfolie worden gebraden. 

Ingrediënten

500 gram Gemengde gesneden salade
250 gram Halloumi
60 ml Olijfolie
30 ml Johannesbroodsiroop
1 el. Rodewijnazijn
snufje Zout

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Koekenpan .
Paletmes .

Stap voor stap

Snijden

Salade tiède Cypriote

Snij de kaas in plakken van net geen centimeter dik.

Bakken

Salade tiède Cypriote

Doe olijfolie in een koekenpan op matig vuur en bak hier de plakken om en om goudbruin in. Zonder olie kan ook.

Goudbruin

Salade tiède Cypriote

De halloumi wordt goudbruin aan de buitenkant. Verwacht niet dat de kaas binnenin gaat smelten, zoals sommige andere kazen zouden doen. De kaas wordt binnenin gewoon warm, niet meer.

Serveertip

Salade tiède Cypriote
  • Maak ondertussen een dressing van de olie, de siroop, de azijn en een snufje zout
  • Maak hiermee de gemengde sla aan
  • Snij de plakjes halloumi in blokjes en voeg deze op het allerlaatst, op de borden, toe aan de salade
  • Serveer zolang de halloumi nog warm is

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant