Recept van Graats Weeggendreef - Kogelbiefstuk uit de pan met champignons

Een klassieker uit de Nederlandse keuken - Hoofdgerecht - 4 personen

Kogelbiefstuk uit de pan met champignons

Kan van elke steak
In principe kunt u dit maken van allerlei vleessoorten. Ook van dikke lende, jodenhaas, longhaas en tournedos. De kogelbief is toch wel het meest geschikte stukje, eigenlijk alleen maar omdat het nou historisch zo is gegroeid: kogelbiefje met champignons - een begrip in de Nederlandse keuken. 

Ingrediënten

Kies uw steak:

4 stuk(s)
per 150g
€ 4,10
4 stuk(s)
per 150g
€ 4,15
Snij 4 x 200 gram
per 1500g
€ 31,05

En verder:

1 stuk(s)
€ 1,30
200 gram Champignons
naar behoeven Geklaarde boter (klik voor advies)
1 Kleine ui
naar smaak Zout en peper
1 stuk(s)
€ 19,95
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Zilverpapier

Stap voor stap

Voorbereiding

Kogelbiefstuk uit de pan met champignons
  • Hak de ui middelfijn
  • Zet een koekenpan op met wat geklaarde boter
  • Laat de ui hierin glazig worden

 

Kogelbiefstuk uit de pan met champignons
  • Snij de champignons in plakjes
  • Voeg ze toe aan de ui

Kogelbiefstuk uit de pan met champignons
  • Bak de champignons mooi goudbruin
  • Breng op smaak en laat rusten op een warme plek

Kogelbiefstuk uit de pan met champignons
  • Kruid het vlees. Gebruik hiervoor onze heerlijke meerdanvlees.nl-kruidenmix of uw eigen vertrouwde middel.
  • Bak het vlees in zijn geheel in geklaarde boter, tot een  kerntemperatuur van 55 graden is bereikt.
  • Leg het vlees op een niet te koude plek
  • Bedek het met aluminiumfolie en laat het een minuut of 3 rusten
  • Blus het vet in de pan af met wat heet water
  • Laat iets inkoken
  • Voeg de champignons toe. Klaar!

Kogelbiefstuk uit de pan met champignons

Een gebakken krieltje - Nederlandser kan haast niet - past hier prima bij.