Recept van Yvonne - Carpaccio van gerookte kipfilet kopie

Supersimpel en superlekker! - Voorgerecht - 4 personen

Carpaccio van gerookte kipfilet kopie

Voorbereiding

  • Kook de aardappelen en laat ze afkoelen.
  • Snij ze in plakken.
  • Kook de kwarteleieren 7 minuten, laat ze schrikken in koud water en pel ze.
  • Laat ze afkoelen en snij ze doormidden.

Bereiding:

  • Snij de kipfilet zo dun mogelijk uit.
  • Doe een scheut sapa of mirin op de borden (een met water aangelengde honing of stroop kan ook) op het midden van de borden.
  • Drappeer de kipfilet er bovenop.
  • Garneer af met een aardappel, wat bieslook en een kwarteleitje.
  • Schenk een scheutje olijfolie over de aardappel en strooi er wat (zee)zout op. Klaar!

Wijntip:
Een lichte, witte wijn. Een Chablis doet het goed.

Ingrediënten

1 stuk(s)
per 400g
€ 6,20
4 middelgrote, vastkokende aardappels
4 Kwarteleieren
naar behoeven Olijfolie

Maak een keuze:

paar druppels Sapa
paar druppels Mirin
Producten