Recept van Yvonne - Zomerse salade van Roma-trostomaat, zwarte olijven, mozzarella en verse koriander

Stap eens af van de standaard combinaties! - Maaltijdsalade - 6 personen

Zomerse salade van Roma-trostomaat, zwarte olijven, mozzarella en verse koriander

Een lekkere, frisse salade die snel klaar is en nog gezond ook. Stap eens af van de standaard combinaties en probeer deze eens uit: een zachte, romige smaak, met hier en daar een frisse toon, écht iets voor een lunchje buiten op het terras.

Koriander of basilicum?
Deze salade begint, qua smaaksamenstelling, erg op een "insalata Caprese" te lijken. De hoofd- bestanddelen daarvan zijn tomaat, mozzarella en basilicum. Kaas met koriander zie je vaker terugkomen in de keukens van Griekenland, Turkije en de Arabische wereld, maar dan weer in combinatie met bijvoorbeeld feta (Griekenland), brynza (Bulgarije) of peynir (Turkije, India). Dit keer gaan we de uitdaging aan om deze twee werelden met elkaar te verbinden.

Voorbereiding:
Was de tomaten en droog ze af. Snij ze in dikke plakken en vervolgens in reepjes. Snij de mozzarella in blokjes. Was de koriander en laat goed uitlekken.

Bereiding:
Voeg alles bij elkaar, behalve de koriander, in een ruime kom. Begiet met olijfolie en breng op smaak met zout. Doe op borden en laat de korianderblaadjes er overheen dwarrelen. Klaar!

Serveertip:
Serveer met bruin, geroosterd brood en zet de olijfolie op tafel.

Wijntip:
Een frisse witte Italiaanse wijn.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Ingrediënten

6 Grote Roma trostomaten o.i.d.
2 stuk(s)
€ 3,15
naar behoeven Verse koriander
1 Olijfolie
naar smaak Zout & peper uit de molen
Producten