Recept van Johanna Schwindelfingen - Rote Grütze

Lekker Duits - Nagerecht - 4 personen

Rote Grütze

In Noord-Duitsland heet het Rote Grütze. In Scandivië rødgrød (of iets dergelijks) Het is een nagerecht van allerlei rode vruchten met suiker, vruchtensap en bindmiddel. In Scandinavië eet men het veel met melk of dunne room, in Duitsland meer met vanillesaus. Echt lekker!

  • Rits de vruchten en maak ze schoon
  • Verwijder de pitten van de krieken
  • Vermeng de maizena met een paar eetlepels koude bessensap
  • Doe de rest van het sap, de citroenzeste, de suiker en de vanillesuiker in een pan en breng aan de kook
  • Voeg nu het maizenamengsel toe en lieer de saus (= laat binden) 2-3 minuten op laag vuur
  • Doe nu alle vruchten erbij en laat alles tot het kookpunt komen
  • Direct daarna van het vuur halen
  • Overgieten in een schaaltje 
  • Citroenzeste verwijderen
  • Afdekken met huishoudfolie
  • Laten afkoelen
  • Serveer met crème Anglaise (klik voor recept) of met vanillevla. Klaar!

Hulst Dit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner .

Ingrediënten

300g Kriek (zure kers)
125g Zwarte bes
125g Rode bes
125g Braam
125g Blauwe bes
250ml Rodebessensap
75g Suiker
1 pakje Vanillesuiker
1 stukje Citroenzest
1 el. Maizena

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Huishoudfolie