Recept van Francesco d'Assisi - Pasta met sugo, parmezaan en rucola

Fusilli al sugo, rughetta e parmigiano - Voor- of hoofdgerecht - 4 personen

Pasta met sugo, parmezaan en rucola

Niks moeilijks aan en erg lekker.

Ingrediënten

400 gram Fusilli
200 ml Sugo, Italiaanse tomatensaus (klik voor recept)
naar behoeven Zout
150 gram Rucola
Naar behoeven Parmezaanse kaas

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Vergiet
Rasp

Stap voor stap

Voorbereiding

Pasta met sugo, parmezaan en rucola

Maak een mooie sugo (klik voor recept).

Pasta koken

Pasta met sugo, parmezaan en rucola

Kook de pasta in ruim zout water. Wij hebben gekozen voor fusilli maar het is maar wat je in huis hebt. Wel korte pasta nemen, dit recept is voor lange pasta minder geschikt. 

 

 

Afgieten, mengen, opdienen

Pasta met sugo, parmezaan en rucola
  • Giet de pasta af.
  • Voeg de sugo en de rucola toe
  • Hussel snel door elkaar
  • Rasp er met een grove rasp flink wat parmezaan overheen

Wijntip

Pasta met sugo, parmezaan en rucola

Een mooie lichte witte of rosé. Wellicht een mooie witte Toscaan. Niet te koud.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant