Recept van Mats - Vegetarische gevulde paprika met clotted cream
Hoofdgerecht vegetarisch - 4 personen

Leuk voor een vegetarisch diner, een "no-meat-monday", "week zonder vlees", of werelddierendag. Ook heerlijk als bijgerecht.
Ingrediënten
4 | Rode paprika's | ||
flinke scheut | Olijfolie | ||
naar smaak | Zout & peper uit de molen | ||
1 | Sjalot | ||
50 gram | Venkel | ||
2 kleine | Wortelpeterselie | ||
100 gram | Pompoen | ||
60 gram | Clotted cream | ||
150 gram | Gemengde (bos)paddestoelen |
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Oven | |||
Cocotte |
Stap voor stap
Voorbereiding:

- Snij voorzichtig de kapjes van de paprika's
- Houd apart
- Verwijder de pitjes uit de paprika's
- Zet de paprika's rechtop in een cocotte of braadpan, of een ovenvaste schaal
Bereiding:

- De andere ingrediënten bij de hand?
- Snij dan nu alles parmentier (klik op de link voor advies)
Serveertip:

- Vermeng alle ingrediënten
- Voeg een flinke lepel clotted cream toe

Breng op smaak met peper en zout.

Werk de clotted cream door de groenten om een egale massa te verkrijgen.

Vul hiermee de paprika's. Let erop dat u niet morst - kleine stukjes op de bodem zullen aanbranden.

- Leg de kapjes terug op de paprika's
- Giet wat olijfolie in de cocotte of schaal

- Sluit de cocotte af met een deksel of de ovenschaal met zilverpapier. Op de afbeelding ziet u hoe u om kunt gaan met uitstekende steeltjes.
- Plaats de cocotte met deksel in de oven op 170 graden
- Stoof 1,5 uur tot alles mooi gaar is. De proef op de som zijn de stukjes pompoen. Als die gaar zijn, is de rest het ook. Klaar!
- Stoof de paprika's tot ze gaar zijn (minstens een uur). Klaar
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant