Recept van Teus Welink - Zelf gedraaid lamsgehakt

1 kilo

Zelf gedraaid lamsgehakt

Zelf gehakt draaien is supersimpel, met een gehaktmolen of een keukenmachine met gehaktmolen. Het belangrijke is de keuze van uw vlees. Het kan met allerlei soorten. In dit recept draaien we lamsgehakt van lamsschouder of lamspoulet. Zorg, afhankelijk van het uiteindelijke doel, voor een verhouding tussen vlees en vet van 50/50 tot 80/20 procent. Hoe meer vet, des te smeuïger uw gehakt.

NB: Zorg voor een koude vleesmolen. Leg desnoods de onderdelen een tijd lang in de koelkast of in ijswater. Hoe koeler de apparatuur en uw vlees, des te mooier wordt uw gehakt.

vleesmolen

Ingrediënten

Maak een keuze:

1 stuk(s)
per 1000g
€ 26,15
1 stuk(s)
per 1200g
€ 21,30
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Gehaktmolen

Stap voor stap

Zelf gedraaid lamsgehakt

Been de schouder uit en snij de stukken vlees die u gaat vermalen op maat zodat ze in uw machine passen.

Zelf gedraaid lamsgehakt
  • Leg de stukken vlees op het blad van de vleesmolen
  • Vermaal het vlees. U kunt het gehakt op verschillende diameters malen (3-5mm is wel doorgaans de maat). Ligt aan uzelf en wat u met het gehakt van plan bent. Voor een wat lossere structuur en wat meer "bite" maalt u het vlees 1 keer. Wilt u malser gehakt, dan kunt u twee keer malen. Klaar!