Recept van Erik - Hors d'œuvre œuf de caille et caviar

Kaviaar | Rode biet| Walnoot | Kwartelei | Smetana - Voorgerecht - 4 personen

Hors d'œuvre œuf de caille et caviar

Kaviaar

Kaviaar is viskuit van de steur. Er zijn drie soorten - Osetra, Beluga en Sevruga. Alle andere viskuit van deze wereld is geen kaviaar, wat er ook op de verpakking staat. Wel kunt u uw portemonnee een gunst doen en kiezen voor een goedkopere viskuit of zelfs voor imitatie. Dat is aan u. Van de imitaties is de Russische "Tsarskaya Ikra", gemaakt van eiwit en makreel, nog helemaal niet zo verkeerd. Zie afbeelding. Er zijn ook vegetarische varianten in omloop.

Tsarskaya ikra

Ingrediënten

200 gram Smetana of crème fraîche (eventueel)
100 gram Kaviaar
4 Gepocheerde kwarteleitjes (klik voor advies)
1 Rode biet
2 el. Balsamico
4 Halve walnoten
paar druppels Walnotenolie
snufje Zout

Stap voor stap

Eerst de blinis...

Hors d'œuvre œuf de caille et caviar

Was de biet grondig (niet schillen) en kook hem tot beetgaar in zout water (zomerbiet 20 minuten, winterbiet een uurtje).

Hors d'œuvre œuf de caille et caviar

Schil de biet en snij een grove julienne (klik voor advies).

Hors d'œuvre œuf de caille et caviar
  • Maak deze julienne aan met Aceto Balsamico di Modena (liefst een oude), een snufje zout en een paar druppels walnotenolie
  • Pocheer de eitjes (klik voor advies)

Hors d'œuvre œuf de caille et caviar

Leg de bietensalade op de borden die op kamertemperatuur zijn, samen met de warme gepocheerde kwarteleieren, een flinke lepel kaviaar en een quenelle (klik voor advies) van ijskoude smetana. Garneer af met de walnoten. Klaar!

Wijntip:

Hors d'œuvre œuf de caille et caviar

Tja...er ZIJN mensen die beweren dat Champagne eigenlijk helemaal niet zo best smaakt bij kaviaar. maar zeg nou zelf - het is WEL decadent. Toch? Wij zeggen:"DOEN"! Oh ja en dan wel Champagne, geen Prosecco of andere namaakbubbels. Noblesse oblige, zullen we maar zeggen.

 HulstDit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Vegetarisch Dit recept kan vegetarisch zijn indien u de kaviaar vervangt met een vegetarische kaviaarvervanger