Recept van Kees Meesen - Gerookte tamme-eendenborst, rillettes, cranberries

Magret de canard fumé, rillettes - Voorgerecht - 4 personen

Gerookte tamme-eendenborst, rillettes, cranberries

Simpel. Lekker. Verfrissend. 

Voorbereiding:

  • Bereid een paar dagen tevoren een mooie rillettes van eend (klik voor recept)
  • Bereid ook de cranberriecompote (klik voor recept)
  • Maak een lekkere groene salade met een dressing van walnotenolie en een paar druppels azijn
  • Trancheer de gerookte eendenfilet in plakjes van net geen halve centimeter

Serveertip:

  • Leg de plakjes netjes op een bord in een waaiervorm
  • Leg er een toefje mierikswortelsus op
  • Serveer een quenelle (klik voor advies) van de rillette in een klein bakje met wat cranberriecompote
  • Leg per persoon een portie salade  op het bord
  • Garneer de salade af met een paar viooltjes
  • Garneer het bord af met een paar plukjes affillacress. Klaar!

 HulstDit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Ingrediënten

50g per persoon
per 380g
€ 12,20
paar plukjes Affilla cress
4 el. Compote van cranberries (klik voor recept)
8-12 Viooltjes
4 el. Groene gemengde sla
1 el. Walnotenolie
paar druppels Witte wijnaizjn
4 el. Rillettes (klik voor recept)
4 tl. Mierikswortelsaus (klik voor recept)
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Garneerring