Recept van Erik - Salade tiède van rucola met gefrituurde bakbloedworst

Lauwwarme salade - Maaltijdsalade - 4 personen

Salade tiède van rucola met gefrituurde bakbloedworst

Leuk als tussendoortje of als voorgerecht.

Voorbereiding:

  • Was de rucola
  • Snij de bakbloedworst in blokjes van ongeveer 1,5 cm
  • Schep de pijnboompitten even om en om op hoog vuur in een hete koekenpan om ze licht te roosteren

Bereiding:

  • Frituur de bakbloedworst in olijfolie tot een knapperig korstje ontstaat.
  • Laat goed uitlekken op keukenpapier.
  • Maak de rucola aan met nieuwe olijfolie en wat peper uit de molen.
  • Dresseer hier de warme tot lauwe bakbloedworst overheen en garneer af met wat pijnboompitten en grof zeezout. Klaar!

Serveertip:
Een focaccia is hierbij erg lekker.

Wijntip:
Een wit, niet al te pretentieus wijntje uit de Castelli Romani of daaromtrent zou onze voorkeur hebben. Een Orvieto, een Frascati, een Fontana Candida.

 

Ingrediënten

400 gram Rucola
naar behoeven Olijfolie
naar smaak Grof zeezout
vuistje vol Pijnboompitten
naar smaak Peper uit de molen
4 dikke plakken
€ 5,30
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Friteuse
Koekenpan