Recept van Erik - Salade tiède van rucola met gefrituurde bakbloedworst

Lauwwarme salade - Maaltijdsalade - 4 personen

Salade tiède van rucola met gefrituurde bakbloedworst

Leuk als tussendoortje of als voorgerecht.

Voorbereiding:

  • Was de rucola
  • Snij de bakbloedworst in blokjes van ongeveer 1,5 cm
  • Schep de pijnboompitten even om en om op hoog vuur in een hete koekenpan om ze licht te roosteren

Bereiding:

  • Frituur de bakbloedworst in olijfolie tot een knapperig korstje ontstaat.
  • Laat goed uitlekken op keukenpapier.
  • Maak de rucola aan met nieuwe olijfolie en wat peper uit de molen.
  • Dresseer hier de warme tot lauwe bakbloedworst overheen en garneer af met wat pijnboompitten en grof zeezout. Klaar!

Serveertip:
Een focaccia is hierbij erg lekker.

Wijntip:
Een wit, niet al te pretentieus wijntje uit de Castelli Romani of daaromtrent zou onze voorkeur hebben. Een Orvieto, een Frascati, een Fontana Candida.

 

Ingrediënten

Maak een keuze:

4 dikke plakken
per 500g
€ 4,25
4 dikke plakken
per 2000g
€ 13,20

En verder:

400 gram Rucola
naar behoeven Olijfolie
naar smaak Grof zeezout
vuistje vol Pijnboompitten
naar smaak Peper uit de molen
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Friteuse
Koekenpan