Recept van Erik - Salade tiède van rucola met gefrituurde bakbloedworst
Lauwwarme salade - Maaltijdsalade - 4 personen

Leuk als tussendoortje of als voorgerecht.
Voorbereiding:
- Was de rucola
- Snij de bakbloedworst in blokjes van ongeveer 1,5 cm
- Schep de pijnboompitten even om en om op hoog vuur in een hete koekenpan om ze licht te roosteren
Bereiding:
- Frituur de bakbloedworst in olijfolie tot een knapperig korstje ontstaat.
- Laat goed uitlekken op keukenpapier.
- Maak de rucola aan met nieuwe olijfolie en wat peper uit de molen.
- Dresseer hier de warme tot lauwe bakbloedworst overheen en garneer af met wat pijnboompitten en grof zeezout. Klaar!
Serveertip:
Een focaccia is hierbij erg lekker.
Wijntip:
Een wit, niet al te pretentieus wijntje uit de Castelli Romani of daaromtrent zou onze voorkeur hebben. Een Orvieto, een Frascati, een Fontana Candida.
Ingrediënten
400 gram | Rucola | ||
naar behoeven | Olijfolie | ||
naar smaak | Grof zeezout | ||
vuistje vol | Pijnboompitten | ||
naar smaak | Peper uit de molen | ||
4 dikke plakken |
|
€ 5,30 | |
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Friteuse | |||
Koekenpan |