Recept van Teus Welink - Zelf gedraaid hamburgervlees

1 kilo

Zelf gedraaid hamburgervlees

Zelf gehakt draaien is supersimpel, met een gehaktmolen of een keukenmachine met gehaktmolen. Het belangrijke is de keuze van uw vlees. Het kan met allerlei soorten. In dit recept draaien we de baisi voor hamburger en beefburger van speciaal daarvoor uitgekozen 90/10-snippers. U ziet echter ook een hele lijst andere snitten vlees waar het ook mee kan. U kunt verschillende soorten vlees gebruiken (zie ingrediëntenlijst). Snipper is het voordeligste. Gaat u voor andere snitten, zorg dan voor een verhouding tussen vlees en vet van 80/20% voor een wat stevigere burger, en 90/10 voor een wat rullere, die beter (medium) rare te bakken is.

NB: Zorg voor een koude vleesmolen. Leg desnoods de onderdelen een tijd lang in de koelkast of in ijswater. Hoe koeler de apparatuur en uw vlees, des te mooier wordt uw gehakt.

vleesmolen

Ingrediënten

1 stuk(s)
per 1000g
€ 10,25

Of natuurlijk (een samenstelling van):

1 stuk(s)
per 1000g
€ 8,55
1 stuk(s)
per 1000g
€ 17,35
1000 gram
per 2000g
€ 87,70
1000 gram
per 1700g
€ 74,55
5 stuk(s)
per 200g
€ 7,80
5 stuk(s)
per 200g
€ 3,20
5 stuk(s)
per 200g
€ 3,30
1000 gram
per 3500g
€ 160,55
5 stuk(s)
per 200g
€ 3,55
6 stuk(s)
per 250g
€ 2,90
1000 gram
per 1900g
€ 69,05
5 stuk(s)
per 100g
€ 3,85
10 stuk(s)
per 100g
€ 1,90
5 stuk(s)
per 200g
€ 13,50
1000 gram
per 2000g
€ 82,65
1 stuk(s)
per 500g
€ 5,90
1 stuk(s)
per 1000g
€ 11,75
1 stuk(s)
per 1000g
€ 12,25
1 stuk(s)
per 1000g
€ 11,75
4 stuk(s)
per 250g
€ 5,60
5 stuk(s)
per 200g
€ 5,10
1000 gram
per 1400g
€ 33,75
1000 gram
per 2000g
€ 56,10
1000 gram
per 2000g
€ 28,05
5 stuk(s)
per 200g
€ 3,30
1000 gram
per 2200g
€ 56,90
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Gehaktmolen

Stap voor stap

Zelf gedraaid hamburgervlees

Snij de stukken vlees die u gaat vermalen op maat zodat ze in uw machine passen

 

Zelf gedraaid hamburgervlees
  • Leg de stukken vlees op het blad van de vleesmolen
  • Vermaal het vlees. U kunt het gehakt op verschillende diameters malen (3-5mm is wel doorgaans de maat). Ligt aan uzelf en wat u met het gehakt van plan bent. Voor een wat lossere structuur en wat meer "bite" maalt u het vlees 1 keer. Wilt u malser gehakt, dan kunt u twee keer malen. Klaar!