Recept van Amr Sambouc - Oriëntaalse wokschotel met gefrituurde kleefrijst
Uit de fusionkeuken - Hoofdgerecht - 6 personen

- Kruid het vlees (als het nog niet gekruid is) naar eigen smaak
- Bereid de lontong (1-1,5 uur koken)
- Maak er met een garneerring schijven van (1 per persoon)
- Laat afkoelen
- Zet een wok op met wat rijstolie en fruit hierin de gember en knoflook lichtjes
- Voeg het vlees toe en schep om tot het vlees bruint
- Voeg de garam masala toe
- Wok in dit mengsel van olie en kruiden een mooie groentensamenstelling naar eigen keus tot beetgaar
- Haal ondertussen de schijven lontong door het losgeklopte ei en het paneermeel
- Frituur de schijven in een friteuse of frituurpan rondom krokant. Klaar!
Dit recept heeft een vegetarische variant. Hierbij vervangt u het vlees met een vleesvervanger of laat u het vlees gewoon achterwege. Minstens zo lekker!
Ingrediënten
naar behoeven | Paneermeel | ||
1 | Losgeklopt ei | ||
2 liter | Zonnebloemolie | ||
800 gram | Wokgroente | ||
100 gram per persoon | Lontong | ||
1 tl. | Garam masala | ||
1 snufje | Zout | ||
1 flinke scheur | Rijstolie | ||
2 tn. | Knoflook | ||
1 | Klein lombokje | ||
25 gram | Vers gehakte gember | ||
Maak een keuze: |
|||
300 gram |
per 1000g
|
€ 27,65 | |
1 stuk(s) |
per 300g
|
€ 3,80 | |
2 stuk(s) |
per 150g
|
€ 2,35 | |
300 gram |
per 500g
|
€ 4,30 | |
1 stuk(s) |
per 250g
|
€ 3,70 | |
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Frituurspaan | |||
Garneerring | |||
Wok |