Recept van Amr Sambouc - Oriëntaalse wokschotel met gefrituurde kleefrijst

Uit de fusionkeuken - Hoofdgerecht - 6 personen

Oriëntaalse wokschotel met gefrituurde kleefrijst
  • Kruid het vlees (als het nog niet gekruid is) naar eigen smaak
  • Bereid de lontong (1-1,5 uur koken)
  • Maak er met een garneerring schijven van (1 per persoon)
  • Laat afkoelen
  • Zet een wok op met wat rijstolie en fruit hierin de gember en knoflook lichtjes
  • Voeg het vlees toe en schep om tot het vlees bruint
  • Voeg de garam masala toe
  • Wok in dit mengsel van olie en kruiden een mooie groentensamenstelling naar eigen keus tot beetgaar
  • Haal ondertussen de schijven lontong door het losgeklopte ei en het paneermeel
  • Frituur de schijven in een friteuse of frituurpan rondom krokant. Klaar!

serveertip

Vegetarisch Dit recept heeft een vegetarische variant. Hierbij vervangt u het vlees met een vleesvervanger of laat u het vlees gewoon achterwege. Minstens zo lekker!

Ingrediënten

naar behoeven Paneermeel
1 Losgeklopt ei
2 liter Zonnebloemolie
800 gram Wokgroente
100 gram per persoon Lontong
1 tl. Garam masala
1 snufje Zout
1 flinke scheur Rijstolie
2 tn. Knoflook
1 Klein lombokje
25 gram Vers gehakte gember

Maak een keuze:

300 gram
per 1000g
€ 26,15
1 stuk(s)
per 300g
€ 3,70
2 stuk(s)
per 150g
€ 2,40
300 gram
per 500g
€ 4,20
1 stuk(s)
per 250g
€ 3,05
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Frituurspaan
Garneerring
Wok