Recept van Mavi Passeri - Bieta ripassata in padella (gestoofde snijibet)

Uit de traditionele Italiaanse keuken - Bijgerecht - 4 personen

Bieta ripassata in padella (gestoofde snijibet)

Snijbiet zie je in Nederland niet zo vaak als in landen rond de Middellandse zee. Jammer, want het is heerlijke bladgroente. In Italië wordt het veel gebruikt, zowel gewoon gekookt als, zoals in dit recept, even gestoofd in olijfolie. Het is een "contorno", een bijgerecht. Bieta wordt zowel warm als koud geserveerd bij het hoofdgerecht.

Ingrediënten

500 gram Snijbiet
50 ml Olijfolie
25 Pijnboompitten
naar smaak Zout
1 tn. Knoflook

Stap voor stap

Bieta ripassata in padella (gestoofde snijibet)

Snijbiet nakijken op minder goede delen en de stelen overlangs in drieën of vieren delen om ze wat sneller te laten garen.

Bieta ripassata in padella (gestoofde snijibet)

Alles grondig wassen onder koud stromend water.

Bieta ripassata in padella (gestoofde snijibet)

Afgieten, uit laten lekken en met aanhangend water opzetten in een koekenpan met wat olijfolie en een teentje knoflook.

Bieta ripassata in padella (gestoofde snijibet)
  • Paar keer omscheppen, vuur verminderen, deksel op de pan, laten stoven tot alles mooi gaar is. Dit kunt u het beste zien aan zijn de stelen
  • Uit de pan halen
  • knoflook verwijderen
  • zouten naar smaak
  • serveren met de (eventueel even geroosterde) pijnboompitten en een extra scheutje olijfolie. Klaar!

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch