Recept van - Fagioli e cuori di sedano

UIt de traditionele Italiaanse keuken - Bijgerecht - 4 personen

Fagioli e cuori di sedano

Bonen met wat zout, wat goede olijolie, een tikkie balsamico en rauwe selderistengel. Mer is het niet maar het is heerlijk. Het is een "contorno", een bijgerecht. Het wordt koud geserveerd bij het hoofdgerecht.

Bereiding:

  • Bonen goed gaar koken in zout water
  • Goed laten uitlekken
  • Laten afkoelen
  • Selderij schoonmaken en overlangs doorsnijden, blad verwijderen
  • Stengel in kleine schijfjes snijden
  • Afgekoelde bonen aanmaken met zout, aceto balsamico en goede extra vergine olijfolie. Klaar!

 

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch 

Ingrediënten

Maak een keuze:

500 gram Borlotti, gekookt
500 gram Andere gekookte bonen, bijvoorbeeld cannolicchi

En verder:

1 Zout
1 Olijfolie
1 Balsamico
100 gram Bleekselderij