Recept van - Fagioli e cuori di sedano
UIt de traditionele Italiaanse keuken - Bijgerecht - 4 personen

Bonen met wat zout, wat goede olijfolie, een tikkie balsamico en rauwe selderistengel. Mer is het niet maar het is heerlijk. Het is een "contorno", een bijgerecht. Het wordt koud geserveerd bij het hoofdgerecht.
Bereiding:
- Bonen goed gaar koken in zout water
- Goed laten uitlekken
- Laten afkoelen
- Selderij schoonmaken en overlangs doorsnijden, blad verwijderen
- Stengel in kleine schijfjes snijden
- Afgekoelde bonen aanmaken met zout, aceto balsamico en goede extra vergine olijfolie. Klaar!
Dit recept is vegetarisch
Ingrediënten
Maak een keuze: |
|||
500 gram | Borlotti, gekookt | ||
500 gram | Andere gekookte bonen, bijvoorbeeld cannolicchi | ||
En verder: |
|||
1 | Zout | ||
1 | Olijfolie | ||
1 | Balsamico | ||
100 gram | Bleekselderij |