Recept van Yvonne - Rotkohle: Rode kool op Duitse wijze

Hét bijgerecht bij ganzenfilet - Bijgerecht - 4 personen

Rotkohle: Rode kool op Duitse wijze

Bereiding:

  • Zet een grote pan water op en breng aan de kook.
  • Zodra het water kookt zout en 2 el. azijn toevoegen.
  • Snij ondertussen de rode kool flinterdun.
  • Kook de kool 15 minuten in een afgesloten pan.
  • Snij ondertussen de ui fijn, schil de appels en verwijder de klokhuizen.
  • Snij de appels daarna in dunne schijfjes.
  • Giet de kool af en bewaar 0,5l kookvocht.
  • Snij het vet spek in blokjes en smelt deze op het vuur in een grote pan.
  • Laat hierin de ui glazig worden.

rotkohle

  • Voeg daarna ½ tl. zout, .½ tl. peper, de kruidnagels, de jeneverbessen en de laurier toe.
  • Laat langzaam doorgaren.
  • Voeg na een minuut of 5 de appelschijven toe en laat het geheel weer een minuut of 5 garen.
  • Nu kan de kool erbij, samen met 150-200 ml van het kookvocht.
  • Sluit de pan af en kook de kool 2 uur lang op matig vuur.
  • Voeg indien nodig af en toe wat kookvocht toe.
  • Na 2 uur kunt u de kool op smaak brengen met azijn, ± 2 el. suiker, zout, peper en kaneel. Klaar!

Heerlijk bij gans. Klik voor recept.

Ingrediënten

1 Rodekool
50 gram
Vet spek zonder zwoerd
per 1100g
1 Ui
2 Goudreinette
2 Kruidnagel
naar smaak Azijn
naar smaak Suiker
naar smaak Kaneel
8 Jeneverbes
1 Zout
1 Peper
2 bl. Laurier