Recept van Chuck Aldrin - Wildzwijnsgebraad uit de oven

met Guinness en esdoornsiroop - Hoofdgerecht - 6 personen

Wildzwijnsgebraad uit de oven

Wildzwijnsgebraad
Wild zwijn is varken. maar dan wel heel bijzonder varken. Veel meer smaak, veel meer bite. Dat levert een en al genot, maar ook uitdagingen. Het vlees kan wat stugger worden, wat droger. Volg een paar simpele tips en u tovert een fantastische ovenschotel op tafel.

spatel

Ingrediënten

1 kilo
per 2500g
€ 52,65
500 ml Guinness
100 ml
€ 5,85

Voor de marinade:

1 Kleine uien
halve bol Knoflook
10 korrels Piment
10 korrels Zwarte peper
3-5 bl. Laurier
10 Jeneverbes
50 ml Esdoornsiroop
50 ml Geklaarde boter (klik voor recept)
2 tl. Zout
1 takje Tijm
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Staafmixer
Oven met grill
Braadslee
Zeef
Kernthermometer

Stap voor stap

Wildzwijnsgebraad uit de oven

Leg de ingrediënten klaar.

Wildzwijnsgebraad uit de oven
  • Giet de helft van het bier in een mixerglas, over het zout, de kruiden en de specerijen heen
  • Voeg de siroop toe
  • Voeg de boter toe

Wildzwijnsgebraad uit de oven

Vermaal alles met een staafmixer.

Wildzwijnsgebraad uit de oven

Laat het vlees in een plastic zak zakken en giet de marinade er overheen.

Wildzwijnsgebraad uit de oven

Sluit de zak af.

Wildzwijnsgebraad uit de oven

Leg de zak in een pan en dek af met een bord en daarop een gewicht.

Wildzwijnsgebraad uit de oven

Sluit de pan af en zet in de koelkast voor minstens 24 uur.

Wildzwijnsgebraad uit de oven

Haal het gemarineerde vlees uit de plastic zak en laat op kamertemperatuur komen.

Wildzwijnsgebraad uit de oven
  • Leg het vlees op het rooster van de braadslee
  • Bestrijk het vlees met het restant van de marinade

Wildzwijnsgebraad uit de oven
  • Braad het vlees in de oven op 160 graden tot een kerntemperatuur  van 62 graden
  • Arroseer (bakvocht oplepelen en opnieuw over het vlees gieten) af en toe
  • Zet de grill van uw oven aan en zorg in 3-5 minuten voor een mooi korstje bovenop
  • Haal de braadslee uit de oven
  • Verwijder het vlees en hou apart
  • Verwijder het rooster

Wildzwijnsgebraad uit de oven
  • Zet de braadslee op het fornuis
  • Blus de braadresten af met een halve pollepel water
  • Maak alle braadresten goed los met een spatel

Serveertip:

Wildzwijnsgebraad uit de oven

Voeg nu de tweede helft van het bier toe

Wijntip:

Wildzwijnsgebraad uit de oven
  • Een flinke scheut barbecuesaus erbij
  • Reduceer (laat inkoken) tot een mooie gladde saus is ontstaan en de alcohol uit het bier is verdampt
  • Doof het vuur

Wildzwijnsgebraad uit de oven

Trancheer het gebraad.

Wildzwijnsgebraad uit de oven

Filter de saus door een zeef.

Wildzwijnsgebraad uit de oven

Leg de plakjes gebraad in een serveerschaal en schenk de saus er overheen. Klaar!

 HulstDit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.

klavertjevier-patricksday-thumbnail.jpgDit recept is geschikt voor St. Patrick's Day