Recept van Yvonne - Amandelkoekjes

Gebak - 27 stuks

Amandelkoekjes

Wij maken voor deze koekjes een deeg dat veel lijkt op tuiles (klik voor recept). 

Ingrediënten

50 gram Bloem
100 gram Amandelmeel
150 ml
€ 4,40
200 gram Poedersuiker
170 gram Boter
snufje Zout
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Bakpapier of
Bakvel (siliconen bakvel)
Garde
Oven

Stap voor stap

Amandelkoekjes

Verwarm de oven voor op 180° C. Maak een mal van karton of kunststof van ongeveer 2mm dikte. Snijd 9 rechthoeken uit.

Amandelkoekjes

Maak een crème van de (zachte) boter, de poedersuiker en een snufje zout. 

Amandelkoekjes

Voeg de eiwitten en vervolgens de bloem toe. Tuiledeeeg overgieten 

Tuiledeeg bloem toevoegen

Amandelkoekjes

Leg de mal op bakpapier of een siliconen bakvel. Schep een beetje deeg op een lepel en deponeer het in het midden van de uitgesneden rechthoeken.

Amandelkoekjes

Trek het deeg met een paletmes of een deegsteker zo gelijkmatig mogelijk in de vormen.

Verwijder de vorm en leg het deeg in de oven. Bak het flinterdunne deeg razendsnel in een oven van 180° C tot het aan de randen begint te kleuren. Klaar!

Tip:
U kunt amandelschaafsel toevoegen aan het deeg. let wel op: het vullen van de vormen wordt er daardoor niet makkelijker op.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant