Recept van Marie-José de la Guillonie - Provençaalse vissoep
Soupe de poissons provençale - Voorgerecht - 6 personen

Nee, het is geen bouillabaisse. Die soep heeft een iets andere samenstelling. Maar het is wel een makkelijke, overheerlijke soep!
Makkelijker kan eigenlijk niet:
- Doe een flinke scheur olijfolie in een pan
- Fruit hierin de grof gesneden sjalot en de knoflook (in hele tenen)
- Wanneer deze glazig zijn de sugo toevoegen en even laten pruttelen
- Peperonata toevoegen (gegrilde paprika uit blik kan eventueel ook maar wel eerst spoelen om de zuurtegraad te verminderen)
- Vis toevoegen
- Even omroeren
- 1 liter heet water toevoegen en aan de kook brengen
- Vuur naar laag en 15 minuten heel zacht laten stoven
- Op smaak brengen met zout. Klaar!
Serveertip:
Serveren met een bruschetta met olijfolie, zout en knoflook uit de knoflookpers.
Ingrediënten
Stel een mix van 600 g samen. Maak een keuze uit de volgende vissoorten: |
|||
1 stuk(s) |
per 100g
|
€ 3,15 | |
1 stuk(s) |
per 100g
|
€ 6,45 | |
1 stuk(s) |
per 100g
|
€ 3,30 | |
1 stuk(s) |
per 100g
|
€ 4,35 | |
1 stuk(s) |
per 100g
|
€ 3,50 | |
1 stuk(s) |
per 100g
|
€ 4,00 | |
1 stuk(s) |
per 1000g
|
€ 44,20 | |
1 stuk(s) |
per 1000g
|
€ 25,95 | |
1 stuk(s) |
per 350g
|
€ 11,50 | |
1 stuk(s) |
per 1000g
|
€ 20,75 | |
1 stuk(s) |
|
€ 11,70 | |
En verder: |
|||
4 | Sjalotten | ||
naar smaak | Zout | ||
4 tn. | Knoflook | ||
1 fikse scheut | Olijfolie | ||
150 gram | Sugo, Italiaanse tomatensaus (klik voor recept) | ||
100 gram | Peperonata (klik voor recept) | ||