Recept van Marie-José de la Guillonie - Provençaalse vissoep

Soupe de poissons provençale - Voorgerecht - 6 personen

Provençaalse vissoep

Nee, het is geen bouillabaisse. Die soep heeft een iets andere samenstelling. Maar het is wel een makkelijke, overheerlijke soep!

Makkelijker kan eigenlijk niet:

  • Doe een flinke scheur olijfolie in een pan
  • Fruit hierin de grof gesneden sjalot en de knoflook (in hele tenen)
  • Wanneer deze glazig zijn de sugo toevoegen en even laten pruttelen
  • Peperonata toevoegen (gegrilde paprika uit blik kan eventueel ook maar wel eerst spoelen om de zuurtegraad te verminderen)
  • Vis toevoegen
  • Even omroeren
  • 1 liter heet water toevoegen en aan de kook brengen
  • Vuur naar laag en 15 minuten heel zacht laten stoven
  • Op smaak brengen met zout. Klaar! 

Serveertip:
Serveren met een bruschetta met olijfolie, zout en knoflook uit de knoflookpers.

Ingrediënten

Stel een mix van 600 g samen. Maak een keuze uit de volgende vissoorten:

1 stuk(s)
per 100g
€ 3,75
1 stuk(s)
per 100g
€ 6,45
1 stuk(s)
per 100g
€ 2,95
1 stuk(s)
per 100g
€ 3,40
1 stuk(s)
per 100g
€ 3,50
1 stuk(s)
per 100g
€ 4,00
1 stuk(s)
per 1000g
€ 44,20
1 stuk(s)
per 1000g
€ 25,95
1 stuk(s)
per 350g
€ 11,50
1 stuk(s)
per 1000g
€ 20,75
1 stuk(s)
€ 11,70

En verder:

4 Sjalotten
naar smaak Zout
4 tn. Knoflook
1 fikse scheut Olijfolie
150 gram Sugo, Italiaanse tomatensaus (klik voor recept)
100 gram Peperonata (klik voor recept)
Producten