Recept van Martin 'BBQ' Hossner - Schweinehaxe van de grill met Sauerkraut

Typisch Duits en Midden-Europees gerecht - Hoofdgerecht - 4 personen

Schweinehaxe van de grill met Sauerkraut

Heerlijk, zo'n hele bovenpoot van een varken. Sommigen kunnen een hele op. Wij zetten voorlopig in op 1 per 2 personen. Zie hier een recept.

Voorbereiding:

  • Smeer het vlees in met onze meerdanvlees.nl-vleeskruidenmix en vers geperste knoflook

  • Met de ui en het bouquet in ruim water opzetten

  • 1,5 uur koken
  • Vlees uit het kookvocht nemen en af laten koelen. 

Bereiding:

  • Schweinehaxe aan een spies rijgen en boven een heet barbecuevuur plaatsen
  • Eventueel inwrijven met een zoete rub
  • 1,25 uur braden, steeds draaien 
  • Zorg voor een knapperiger korstje. 
  • Serveren met gekookte aardappel en Sauerkraut. Klaar! 

Ingrediënten

2 stuk(s)
per 850g
€ 6,90
1 stuk(s)
€ 1,30
2 tn. Knoflook

Garnituur:

600g Aardappel
1 kilo Duitse milde Sauerkraut

Voorkoken in:

1 Ui
1 Bouquet garni (klik voor advies)
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Penseel
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Kernthermometer
Vleespen
Zilverpapier
Knoflookpers