Recept van Giorgio Antoniano - Lenticchie e cotechino
Linzen met cotechino: een nieuwjaarsgerecht - Hoofdgerecht - 4 personen

Dit eten de Italianen alleen met Oud&Nieuw. Jammer eigenlijk, want het is heel erg lekker! Zullen wij in de rest van de wereld een nieuwe traditie starten?
Met de hand
Als u dit eet met Oud&Nieuw bij of met Italianen, houd er dan rekening mee dat het gebruikelijk is de eerste linzen te tellen en met de hand te hand voor goed geluk en voorspoed. Een extra servet kan dus zeker geen kwaad!
Ingrediënten
1 | Cotechino | ||
750 gram | Blonde linzen | ||
200 ml | Sugo, Italiaanse tomatensaus (klik voor recept) | ||
1/2 stengel | Bleekselderij |
Stap voor stap

- Maak eerst (het liefst een dag tevoren) een mooie sugo (zie recept)
- Was de linzen en kook ze volgens de instructies op de verpakking tot beetgaar in (iets gezouten) water

De cotechino wordt vaak in een vacuümverpakking sous-vide gegaard. Volg de instructies op de verpakking

Wanneer de linzen gaar zijn giet u ze af en doet u ze over in een nieuwe pan.

Voeg 4 eetlepels warme sugo toe.

- Snij de selderijstengel in dunne schijfjes en voeg toe
- Breng aan de kook en laat even pruttelen op een zacht pitje
- Schep af en toe om

Haal de gare cotechino uit de verpakking.

- Snij er dikke plakken van
- Vang het vocht op

- Giet het vocht in de linzen en schep nog een keertje goed om
- Controleer op zout. Klaar!