Recept van Giorgio Antoniano - Lenticchie e cotechino

Linzen met cotechino: een nieuwjaarsgerecht - Hoofdgerecht - 4 personen

Lenticchie e cotechino

Dit eten de Italianen alleen met Oud&Nieuw. Jammer eigenlijk, want het is heel erg lekker! Zullen wij in de rest van de wereld een nieuwe traditie starten?

Met de hand
Als u dit eet met Oud&Nieuw bij of met Italianen, houd er dan rekening mee dat het gebruikelijk is de eerste linzen te tellen en met de hand te hand voor goed geluk en voorspoed. Een extra servet kan dus zeker geen kwaad!

Stap voor stap

Lenticchie e cotechino
  • Maak eerst (het liefst een dag tevoren) een mooie sugo (zie recept)
  • Was de linzen en kook ze volgens de instructies op de verpakking tot beetgaar in (iets gezouten) water

Lenticchie e cotechino

De cotechino wordt vaak in een vacuümverpakking sous-vide gegaard. Volg de instructies op de verpakking

Lenticchie e cotechino

Wanneer de linzen gaar zijn giet u ze af en doet u ze over in een nieuwe pan.

Lenticchie e cotechino

Voeg 4 eetlepels warme sugo toe.

Lenticchie e cotechino
  • Snij de selderijstengel in  dunne schijfjes en voeg toe
  • Breng aan de kook en laat even pruttelen op een zacht pitje
  • Schep af en toe om

Lenticchie e cotechino

Haal de gare cotechino uit de verpakking.

Lenticchie e cotechino
  • Snij er dikke plakken van
  • Vang het vocht op

Lenticchie e cotechino
  • Giet het vocht in de linzen en schep nog een keertje goed om
  • Controleer op zout. Klaar!