Recept van Piet Culinair - Borstplaat van roomboter

Sinterklaasje kom maar binnen met je personal assistant! - Snoepgoed - friandises - 1 zak vol

Borstplaat van roomboter

Internationaal gerecht
Zelfs in Spanje wordt dit gerecht bereid. Sterker nog: De uitvinder ervan WOONT in Spanje! Ja hoor, jullie begrijpen ons goed! Dit recept is van de hand van niemand minder dan Piet Culinair, de chef-kok van Sinterklaas! Een bijzondere samenstelling van bestanddelen die leiden tot een hééééérlijk avondje......

Bereiding:
Laat de suiker met de vanillesuiker, de boter en de room in een pan met dikke bodem smelten. Roer tot de suiker helemaal gesmolten is. Neem de pan van het vuur en blijf roeren tot het geheel dikker wordt en langs de rand hard wordt. Zet bakvormpjes op bakpapier en vet ze licht in. Schenk de suikermassa in de vormpjes. Laat ze goed hard worden en verwijder de vormpjes. Klaar!

Sinterklaas Dit recept is een goede suggestie voor Sinterklaas.

Ingrediënten

500 gram Suiker
1 zakje Vanillesuiker
150 gram Room
10 gram + om in te vetten Boter

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Steekvorm
Bakpapier