Recept van Yvonne - Borstplaat van roomboter

Sinterklaasje kom maar binnen met je personal assistant! - Snoepgoed - friandises - 1 zak vol

Borstplaat van roomboter

Zelfs in Spanje wordt dit gerecht gebezigd. Sterker nog: De uitvinder ervan WOONT in Spanje! Ja hoor, jullie begrijpen ons goed! Dit recept is van de hand van niemand minder dan Piet, de chef-kok van Sinterklaas! Een bijzondere samenstelling van bestanddelen die leiden tot een hééééérlijk avondje......

Benodigdheden:

Ingrediënten:       Keukengerei:
500 g. suiker  
Steekvormpjes
1   zakje vanillesuiker    
150 ml. slagroom    
10 g. boter    
    boter om in te vetten    

Bereiding:
Laat de suiker met vanillesuiker, boter en slagroom in een pan met dikke bodem smelten. Roer tot de suiker helemaal gesmolten is. Neem de pan van het vuur en blijf roeren tot het geheel dikker wordt en langs de rand hard wordt. Zet bakvormpjes op bakpapier en vet ze licht in. Schenk de suikermassa in de vormpjes. Laat ze goed hard worden en verwijder de vormpjes. Klaar!

.

Ingrediënten