Recept van François Delvaux - Staartstuk limousin om en om
Heerlijk mager vlees - Hoofdgerecht - 4 personen

Limousin is een heerlijk vleesras. Het produceert heel mager en zeer smaakvol vlees. Bij het verwerken vergt het wat meer aandacht dat vettere vleessorten. Het slaat nog wel eens door als men er niet "bij blijft". Maar de moeite wordt zeker beloond.
Braad het vlees in de pan of op een barbecue of grillplaat.
Ingrediënten
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 5,85 | |
En verder: |
|||
1/2 tn. | Hele teentjes knoflook | ||
scheutje | Olijfolie | ||
1 stuk(s) |
|
€ 1,30 | |
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Barbecue - BBQ | |||
Barbecuegereedschap | |||
Grillplaat | |||
Aluminiumfolie | |||
Koekenpan |
Stap voor stap

Kruid het vlees met onze vleeskruidenmix.

Met een beetje olijfolie inwrijven.

Koekenpan met dikke bodem op hoog vuur zetten.

- Vlees erin
- 3 minuten braden aan 1 kant

- Vlees omdraaien
- (Als u onze kruidenmix niet heeft gebruikt: gebraden kant zouten met grof zeezout)
- Even wat knoflook erop uit de pers
- Weer 3 minuten braden

- Vlees uit de pan nemen
- Rozemarijn gaat mee

- Inpakken in zilverpapier
- 5 minuten laten rusten. Klaar!