Recept van François Delvaux - Staartstuk limousin om en om

Heerlijk mager vlees - Hoofdgerecht - 4 personen

Staartstuk limousin om en om

Limousin is een heerlijk vleesras. Het produceert heel mager en zeer smaakvol vlees. Bij het verwerken vergt het wat meer aandacht dat vettere vleessorten. Het slaat nog wel eens door als men er niet "bij blijft". Maar de moeite wordt zeker beloond.

Braad het vlees in de pan of op een  barbecue of grillplaat.

Ingrediënten

4 stuk(s)
per 150g
€ 5,85

En verder:

1/2 tn. Hele teentjes knoflook
scheutje Olijfolie
1 stuk(s)
€ 1,30
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat
Aluminiumfolie
Koekenpan

Stap voor stap

Staartstuk limousin om en om

Kruid het vlees met onze vleeskruidenmix.

Staartstuk limousin om en om

Met een beetje olijfolie inwrijven.

Staartstuk limousin om en om

Koekenpan met dikke bodem op hoog vuur zetten.

Staartstuk limousin om en om
  • Vlees erin
  • 3 minuten braden aan 1 kant

Staartstuk limousin om en om
  • Vlees omdraaien
  • (Als u onze kruidenmix niet heeft gebruikt: gebraden kant zouten met grof zeezout)
  • Even wat knoflook erop uit de pers
  • Weer 3 minuten braden

Staartstuk limousin om en om
  • Vlees uit de pan nemen
  • Rozemarijn gaat mee

Staartstuk limousin om en om
  • Inpakken in zilverpapier
  • 5 minuten laten rusten. Klaar!