Recept van Kartika - Vegetarische wokschotel met lontong

Uit de fusionkeuken - Hoofdgerecht - 6 personen

Vegetarische wokschotel met lontong
  • Bereid de lontong (1-1,5 uur koken)
  • Laat afkoelen
  • Zet een wok op met wat kokosolie en fruit hierin de gember en knoflook lichtjes
  • Voeg de kruiden toe
  • Wok in dit mengsel van olie en kruiden een mooie groentesamenstelling naar eigen keus tot beetgaar. Voor deze dis zijn rode paprika, ui en courgette er geschikt
  • Voeg de kokosmelk toe en laat pruttelen tot de saus mooi inkookt
  • Snij ondertussen de lontong in grove brokken
  • Verwijder de sereh, het limoenblad en de kunjit uit het mengsel. Breng de saus op smaak met Gula Java en zout.
  • Serveer. Klaar!

serveertip

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch

Ingrediënten

800 gram Wokgroente
100 gram per persoon Lontong
1 snufje Zout
2 tn. Knoflook
1 Klein lombokje
25 gram Vers gehakte gember
1 stronkje Sereh
1 klein stukje (liefst vers) Kunjit
1 el. Gula Java
naar behoeven Kokosolie
250 ml Kokosmelk
3 bl. Limoenblad

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Frituurspaan
Garneerring
Wok