Recept van Françoise Dumilieu - Varkensvlees met ratatouille en zilvervliesrijst

Ook dit kun je doen met een saucijsje! - Hoofdgerecht - 4 personen

Varkensvlees met ratatouille en zilvervliesrijst

Varkenssnippers
Wij hebben voor dit recept gekozen voor varkenssnipper. Voordelig en en lekker makkelijk in gebruik. In het recept ziet u ook andere mogelijkheden (zie ingrediëntenlijst). Wij raden u aan toch voor vlees te gaan met hier en daar een vetrandje, tenzij u daar pertinent niet van houdt.

Ratatouille
In het Nederlands ook wel verbasterd uitgesproken als ratjetoe. Een Zuid-Frans mengsel van gestoofde Mediterrane groenten. Ratatouille is een Frans gerecht van gestoofde groenten, dat vooral in de Provence veel wordt bereid. Verschillende variaties van het gerecht worden gegeten in andere landen rond de Middellandse Zee. Marimar Torres, schrijfster van een boek over de Catalaanse keuken beweert dat het gerecht afstamt van het Catalaanse gerecht samfaina. De bereiding kan verschillen, maar basisingrediënten van ratatouille zijn: tomaat, courgette en aubergine, ui en knoflook. Ratatouille wordt in Frankrijk - 's zomers overigens ook koud - meestal gegeten met stokbrood. In Italië serveert men dit gerecht vaak met polenta.

Voorbereiding:
Maak de groenten schoon en snijd ze in grove stukken. Snij het vlees in handzame stukjes en kruid het met peper en zout of met onze heerlijke meerdanvlees.nl kruidenmix

Bereiding van de ratatouille:
Deze stoofgroenten kunt u rustig van tevoren bereiden. Sterker nog: als ratatouille een dag heeft gestaan is hij nog lekkerder! Doe een flinke scheut olijfolie in een cocotte. Bak hierin eerst de aubergine even aan. Neem uit de pan. Bak op deze manier achtereenvolgens de ui, de knoflook en de paprika. Als laatste bakt u de courgette aan. Voeg nu alles bij elkaar, zonder de courgette. Deze voegt u pas een paar minuten voordat alles klaar is toe. Stoof de tomatenpuree om de zuurtegraad aan te passen en doe deze bij de groenten. Voeg wat water toe zodat een bodempje zichtbaar is in de cocotte. Voeg de rozemarijn en de tijm toe. Laat zachtjes stoven tot alles gaar is. Haal de harde delen van de rozemarijn en de tijm uit de pan. Voeg nu de courgette toe en laat nog 5 minuten doorstoven.

Bereiding van het vlees:
Braad het vlees even apart aan. Voeg het aan de ratatouille toe en laat het een half uurtje samen doorgaren. Serveer met gekookte zilvervliesrijst. Klaar!

Ingrediënten

Maak een keuze:

1 stuk(s)
per 500g
€ 3,05
3 stuk(s)
per 200g
€ 2,70
1 stuk(s)
per 850g
€ 6,90
1 stuk(s)
per 500g
€ 6,00
2 stuk(s)
per 160g
€ 2,80

En verder:

1000 gram Ratatouille (klik voor recept)
Naar behoeven
€ 1,30
400 gram Zilvervliesrijst
Producten