Recept van Erik - Gepocheerde kabeljauw met hollandaisesaus
Hoofdgerecht - 4 personen

Kabeljauw is een zeer smakelijke vis. Mooie structuur, lekker vlees, vrij eenvoudig te bereiden. Zeevaarders waren er gek op omdat hij, gedroogd, heel lang houdbaar is. Stokvis, stoccafisso, bakkeljauw, bacalāo, baccalà, wie kent ze niet? Gepocheerde kabeljauw is heerlijk. Ook in de pan en op de barbecue doet ie het prima.
.
Ingrediënten
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 4,95 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 6,50 | |
Pocheervocht: |
|||
250 ml | Visfumet (klik voor recept) | ||
1 | Sjalot (grof gesnipperd) | ||
flinke scheut | Witte wijn | ||
10 korrels | Korianderzaad | ||
6 | Jeneverbessen | ||
1 blaadjes | Laurier | ||
Saus: |
|||
500 ml | Hollandaisesaus (klik voor recept) | ||
Garnituur: |
|||
4 | Wortel | ||
klontje | Boter | ||
naar smaak | Zout & peper uit de molen | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Garneermes |
Stap voor stap
Voorbereiding:
- Snij, indien nodig, de vis in gelijke porties
- Kruid met zout en peper
- Snij de garnituur op maat: halve rondjes (leuk met een wafelvormig garneermesje - houdt meer heerlijke saus vast straks)
Bereiding:
- Kook de wortel beetgaar
- Kruid met zout en peper
- Voeg een klontje boter toe
- Hou warm
- Doe de visfumet, de wijn de gesnipperde sjalot en de kruiden in een pan en breng aan de kook
- Leg de vis in de pan en houdt tegen de kook aan
- Pocheer de vis 2-3 minuten per zijde
- Maak ondertussen een mooie gladde Sauce Hollandaise (klik voor recept)
- Haal de kabeljauw uit de pan
- Serveer de vis op de garnituur met flink wat lekker lobbige saus. Klaar!
Wijntip

Een Soave. Zeer de moeite waard als extra smaakdimensie en ook nog eens zeer redelijk geprijsd