Recept van Hassan al Khedaouwi - Vegetarische stoofschotel van aubergines en kikkererwten
Iets uit het Midden-Oosten wellicht? - Hoofdgerecht - 4 personen

Supersimpel en echt een uitkomst als u een keertje niet toe bent aan vlees.
Ingrediënten
500 gram | Mooie ranke aubergines | ||
naar behoeven | Grof zeezout | ||
Naar behoeven |
|
€ 35,10 | |
500 gram | Kikkererwt | ||
500 gram | Kleine tomaatjes | ||
500 gram | Vastkokende aardappel | ||
2 takjes | Rozemarijn | ||
3-4 tn. | Knoflook | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Ovenschaal |
Stap voor stap

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kies voor mooie slanke aubergines, hoe dunner en kleiner, des te beter. Kleinere aubergines bevatten in verhouding minder water en dus meer smaakstoffen. Als u deze niet kunt vinden in uw lokale supermarkt (waar vaak ten onrechte geldt "big = beautiful"), probeer dan uw Turkse of biologische winkel. En als u daar dan toch bent, vergeet de kikkererwten en het brood niet!
- Snij de aardappelen en de tomaatjes in partjes, de aubergine in vrij dunne plakjes
- Rangschik ze in een ovenvaste schaal (zie afbeelding)
- Voeg ook de kikkererwten toe (gekookte of uit blik)
- Leg de teentjes knoflook en de rozemarijn er bovenop
- Overgiet met een flinke hoeveelheid olie (de aubergines zuigen heel wat op)
- Als laatste besprenkelt u de schotel met grof zeezout
- Zet in de oven en laat minstens 45 minuten garen
- Overgiet af en toe met wat olie indien nodig
- Serveer met Turks brood Klaar!
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant