Recept van Sundance Fielders - Gepofte appel van de barbecue
Bijgerecht - 4 personen

Heerlijk bij een lekkere steak. En oh zo makkelijk te maken:
- Snij de bovenkant van de appels af
- Steek met een appelboor het hart uit het onderste gedeelte
- Steek nu met dezelfde appelboor vier cilindertjes uit een pakje boter (ongeveer 4 cm hoog)
- Vul het hart van de appels daarmee
- Doe er bruine basterdsuiker bij tot aan de rand van het hart
- Leg de bovenste kap terug op de appels
- Pak de appels stevig in zilverpapier
- Stoof op de bbq (20 minuten bij 160-200 graden)
- Pak de appels uit en serveer. Probeer zoveel mogelijk van het vocht op te vangen en mee te geven aan de gasten.
- Klaar!
Ingrediënten
50 gram | Boter | ||
2 tl. | Bruine basterdsuiker | ||
4 | Goudreinette |
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Appelboor | |||
Aluminiumfolie | |||
Barbecue - BBQ | |||
Barbecuegereedschap |
Stap voor stap
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant