Recept van Sundance Fielders - Gepofte appel van de barbecue

Bijgerecht - 4 personen

Gepofte appel van de barbecue

Heerlijk bij een lekkere steak. En oh zo makkelijk te maken:

  • Snij de bovenkant van de appels af
  • Steek met een appelboor het hart uit het onderste gedeelte
  • Steek nu met dezelfde appelboor vier cilindertjes uit een pakje boter (ongeveer 4 cm hoog)
  • Vul het hart van de appels daarmee
  • Doe er bruine basterdsuiker bij tot aan de rand van het hart
  • Leg de bovenste kap terug op de appels
  • Pak de appels stevig in zilverpapier
  • Stoof op de bbq (20 minuten bij 160-200 graden)
  • Pak de appels uit en serveer. Probeer zoveel mogelijk van het vocht op te vangen en mee te geven aan de gasten.
  • Klaar!

 

Ingrediënten

50 gram Boter
2 tl. Bruine basterdsuiker
4 Goudreinette

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Appelboor
Aluminiumfolie
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap

Stap voor stap

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant