Recept van Mats - Gevulde paprika met lamsgehakt en bloemkoolrijst
Hoofdgerecht vegetarisch - 4 personen

Ingrediënten
4 | Rode paprika's | ||
flinke scheut | Olijfolie | ||
naar smaak | Zout & peper uit de molen | ||
500 gram | Bloemkoolrijst (klik voor advies) | ||
Maak een keuze: |
|||
400 gram | Zelf gedraaid lamsgehakt (klik voor advies) | ||
400 gram |
per 1000g
|
€ 20,75 | |
1 el. |
|
€ 1,30 | |
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Oven | 180 graden | ||
Cocotte |
Stap voor stap
Voorbereiding:

- Snij voorzichtig de kapjes van de paprika's
- Houd apart
- Verwijder de pitjes uit de paprika's
- Zet de paprika's rechtop in een cocotte of braadpan, of een ovenvaste schaal
Bereiding:
- meng het gehakt en de kruidenmix
- Breng de bloemkoolrijst op smaak met peper en zout
- Maak 8 balletjes van het gehakt
- Leg onderin de paprika's een balletje gehakt
- Vul tot bijna bovenaan af met bloemkoolrijst
- Leg een balletje gehakt bovenop en druk aan om een soort dekseltje te vormen

- Leg daar het kapje van de paprika bovenop
- Giet flink wat olijfolie over de paprika's
- Zet in de voorverwarmde oven
- Braad in 80 minuten. Klaar!
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant. U laat dan het gehakt achterwege