Recept van Mats - Gevulde paprika met lamsgehakt en bloemkoolrijst

Hoofdgerecht vegetarisch - 4 personen

Gevulde paprika met lamsgehakt en bloemkoolrijst

 

Ingrediënten

4 Rode paprika's
flinke scheut Olijfolie
naar smaak Zout & peper uit de molen
500 gram Bloemkoolrijst (klik voor advies)

Maak een keuze:

400 gram Zelf gedraaid lamsgehakt (klik voor advies)
400 gram
per 1000g
€ 20,75
1 el.
€ 1,30
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Oven 180 graden
Cocotte

Stap voor stap

Voorbereiding:

Gevulde paprika met lamsgehakt en bloemkoolrijst
  • Snij voorzichtig de kapjes van de paprika's
  • Houd apart
  • Verwijder de pitjes uit de paprika's
  • Zet de paprika's rechtop in een cocotte of braadpan, of een ovenvaste schaal

 

Bereiding:

  • meng het gehakt en de kruidenmix
  • Breng  de bloemkoolrijst op smaak met peper en zout
  • Maak 8 balletjes van het gehakt
  • Leg onderin de paprika's een balletje gehakt
  • Vul tot bijna bovenaan af met bloemkoolrijst
  • Leg een balletje gehakt bovenop en druk aan om een soort dekseltje te vormen

Gevulde paprika met lamsgehakt en bloemkoolrijst
  • Leg daar het kapje van de paprika bovenop
  • Giet flink wat olijfolie over de paprika's 
  • Zet in de voorverwarmde oven
  • Braad in 80 minuten. Klaar!

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant. U laat dan het gehakt achterwege