Recept van Jean-François Bitume - Aïgo Saou

Provençaalse vissoep - Maaltijdsoep of voorgerecht - 4-6 personen

Aïgo Saou

knoflookpers

Ingrediënten

1 kilo
per 200g
€ 2,95
1 liter Visfumet (klik voor recept)
1,5 el. Olijfolie
2 tn. Knoflook
0,5 Middelgrote ui
1 Sinaasappelzest
1 Stengel van een venkel
1 el. Vers gehakte peterselie
100 gram Croutons
250 gram Aardappel
70 gram Sugo (klik voor recept)
1 Bouquet garni van peterselie, laurier en tijm
Naar smaak Zout en peper uit de molen
100 gram Aïoli (klik voor recept)
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Zesteur (citroentrekker)

Stap voor stap

Aïgo Saou
  • Stukken vis op kamertemperatuur laten komen
  • Knoflook erover uitpersen

Aïgo Saou
  • Flinke scheut olijfolie toevoegen
  • Minstens een uur marineren

Aïgo Saou

Stukken vis verwijderen uit de marinade (goed laten uitlekken) en overdoen in een bakje

Aïgo Saou

In de marinade de ui stoven (niet laten kleuren).

Aïgo Saou
  • Aardappels in blokjes, bouquet garni, zest van sinaasappel, sugo (of 125 gram tomatenvlees zonder pitjes en velletjes)  en venkelstronk toevoegen
  • Op smaak brengen met zout en peper

Aïgo Saou
  • Visfumet toevoegen
  • Aan de kook brengen en in 10-15 minuten de aardappels op zacht vuur beetgaar koken

Aïgo Saou
  • Stukken vis toevoegen
  • 6-8 minuten doorstoven of een laag pitje. Klaar!

Serveertip

Aïgo Saou
  • De stukken vis met een schuimspaan uit de soep halen in warme borden leggen
  • Soep over de vis gieten en afgarneren met gehakte peterselie
  • Dien de soep op met in olijfolie gebakken croutons en een kommetje aïoli (klik voor recept).