Recept van Erik - Aïoli
Zelf maken - Basisrecept - 100-150 gram

In het Frans wordt het met twee puntjes op de i geschreven. Dit typisch Provençaalse gerecht wordt in het Zuiden van Frankrijk vooral gegeten bij visgerechten, zoals bijvoorbeeld deze heerlijke vissoep. Afspraak bij de tandarts morgen? Verzetten. Andere oplossing is er niet. Een date? Mee laten eten!
Ingrediënten
2 | Eierdooiers | ||
350 ml | Goede olijfolie extra vergine | ||
6 tn. | Knoflook | ||
1/2 tl. | Grof zeezout | ||
nar smaak | Peper |
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Knoflookpers |
Stap voor stap

Splits de eidooiers. Voeg 6 tenen knoflook toe door een knoflookpers.

Zout toevoegen en tot een min of meer gladde pasta mengen.

Net als mayonaise de emulsie met olie opkloppen tot een egale, stijve saus. Klaar!
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant