Recept van Erik - Aïoli

Zelf maken - Basisrecept - 100-150 gram

Aïoli

In het Frans wordt het met twee puntjes op de i geschreven. Dit typisch Provençaalse gerecht wordt in het Zuiden van Frankrijk vooral gegeten bij visgerechten, zoals bijvoorbeeld deze heerlijke vissoep. Afspraak bij de tandarts morgen? Verzetten. Andere oplossing is er niet. Een date? Mee laten eten! 

Ingrediënten

2 Eierdooiers
350 ml Goede olijfolie extra vergine
6 tn. Knoflook
1/2 tl. Grof zeezout
nar smaak Peper

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Knoflookpers

Stap voor stap

Aïoli

Splits de eidooiers. Voeg 6 tenen knoflook toe door een knoflookpers.

Aïoli

Zout toevoegen en tot een min of meer gladde pasta mengen.

Aïoli

Net als mayonaise de emulsie met olie opkloppen tot een egale, stijve saus. Klaar!

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant