Recept van Erik - Gesauteerde vegagamba's met knoflook en peterselie

Goed voor de planeet en superlekker - Voorgerecht - 4 personen

Gesauteerde vegagamba's met knoflook en peterselie

Een lekker voorafje. Leuk voor een zomerse barbecue-avond maar ook een prachtig begin voor een formeel diner, bijvoorbeeld met Kerst. Echt goede scampi's of gamba's behoeven geen moeilijke sausjes. Een simpele bereiding is vaak het lekkerst. 

Ingrediënten

6 per persoon
€ 9,55

En verder:

naar behoeven Olijfolie
3 el. droge witte wijn
4 tn. Knoflook
naar behoeven Peterselie
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Koekenpan .

Stap voor stap

Bereiding

Gesauteerde vegagamba's met knoflook en peterselie
  •  Pel de knoflook en snij de teentjes in fijne plakjes
  • Hak de peterselie (aan de grove kant)
  • Zet een koekenpan, liefst zonder antiaanbaklaag, op het vuur en laat deze gloeiend heet worden
  • Wrijf de gamba's licht in met olijfolie
  • Doe ze in de pan
  • Draai ze na een seconde of 15 om
  • Na weer 15 seconden voegt u de knoflook toe met een scheut olijfolie (niet te veel)
  • Temper de warmte bron ietsjes. Roer het geheel om (kwestie van enkele minuten), en let er op dat de knoflook niet verbrandt (daar wordt hij bitter van)
  • Blus af met de witte wijn en laat deze even indampen
  • Voeg de peterselie toe, roer nog een paar keer om. Klaar!

Serveertip

Gesauteerde vegagamba's met knoflook en peterselie

Echt lekker wordt het, als u de bakolie niet gebruikt op de borden. Zeef de knoflook en de peterselie eruit, en vervang de olie op de borden met rauwe extra vergine olijfolie bij voorkeur uit Noord-Italië)

Wijntip

Gesauteerde vegagamba's met knoflook en peterselie

Een droge witte wijn (bijvoorbeeld een Falanghina) of een rosé (Tavel). IJskoud. 

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant