Recept van Mats - Vegan Shrimpz van de grill
Een eenvoudig en lekker gerechtje - Hoofdgerecht - 4 personen

Een eenvoudig en lekker gerechtje.
Ingrediënten
flinke scheut | Olijfolie | ||
naar smaak | Knoflook uit de pers | ||
1 stuk(s) |
|
€ 1,30 | |
16-24 | Vegan shrimpz | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Barbecue - BBQ | |||
Barbecuegereedschap | |||
Grillplaat | |||
Knoflookpers | |||
Bamboestokken | |||
Vleespen |
Stap voor stap
Voorbereiding:

- Rijg de Vegan Shrimpz aan 4 spiesen of leg ze op een roostertje
- Kruid ze met wat peper en zout of met onze kruidenmix
- Knijp er een teentje knoflook over uit
Bereiding:

Giet een scheutje olijfolie over de shrimpz.

- Grill de scampi's 1,5-2,5 minuut per zijde (afhankelijk van de maat) op een gloeiend hete grillplaat of barbecue
- Zorg voor een matig hete BBQ
- Leg het rooster of de spiesjes op de grill
- Laat de shrimpz heet worden in ongeveer 2 minuten per zijde. Klaar!
Serveertip:

Haal de shrimpz (indien nodig) van de spies, dresseer ze op een heet bord en serveer dit gerecht met een scheutje lekkere donkere olijfolie, het liefst "Extra Vergine" uit Apulië of Calabrië. Deze zuidelijke oliesoorten zijn veel intenser van smaak dan de noordelijke en centrale varianten door de enorme hoeveelheid zon die de olijven daar genieten en komen daarom beter tot hun recht bij grillgerechten, schaaldieren en knoflook.
U kunt deze shrimpz ook prima thuis op de grillplaat grillen.
Wijntip:

Een volle, ronde, witte wijn.
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant