Recept van Mats - Vegan Shrimpz van de grill

Een eenvoudig en lekker gerechtje - Hoofdgerecht - 4 personen

Vegan Shrimpz van de grill

Een eenvoudig en lekker gerechtje. 

Ingrediënten

flinke scheut Olijfolie
naar smaak Knoflook uit de pers
1 stuk(s)
€ 1,30
16-24 Vegan shrimpz
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat
Knoflookpers
Bamboestokken
Vleespen

Stap voor stap

Voorbereiding:

Vegan Shrimpz van de grill
  • Rijg de Vegan Shrimpz aan 4 spiesen of leg ze op een roostertje
  • Kruid ze met wat peper en zout of met onze kruidenmix
  • Knijp er een teentje knoflook over uit

Bereiding:

Vegan Shrimpz van de grill

Giet een scheutje olijfolie over de shrimpz.

Vegan Shrimpz van de grill

  • Grill de scampi's 1,5-2,5 minuut per zijde (afhankelijk van de maat) op een gloeiend hete grillplaat of barbecue
  • Zorg voor een matig hete BBQ
  • Leg het rooster of de spiesjes op de grill
  • Laat de shrimpz heet worden in ongeveer 2 minuten per zijde. Klaar!

Serveertip:

Vegan Shrimpz van de grill

Haal de shrimpz (indien nodig) van de spies, dresseer ze op een heet bord en serveer dit gerecht met een scheutje lekkere donkere olijfolie, het liefst "Extra Vergine" uit Apulië of Calabrië. Deze zuidelijke oliesoorten zijn veel intenser van smaak dan de noordelijke en centrale varianten door de enorme hoeveelheid zon die de olijven daar genieten en komen daarom beter tot hun recht bij grillgerechten, schaaldieren en knoflook.

U kunt deze shrimpz ook prima thuis op de grillplaat grillen.

Wijntip:

Vegan Shrimpz van de grill

Een volle, ronde, witte wijn.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant