Recept van Sally O'Brien - Irish rarebit
Traditioneel Iers recept - Tussendoortje - 6 sneetjes

St. Patrick's Day. Een heerlijke Ierse traditie
17 maart vieren de Ieren feest. Met heel veel groen bier en lekker eten. En zonder rarebit is Paddy's Day nou eenmaal geen Paddy's Day.
Dit recept is geschikt voor St. Patrick's Day
Ingrediënten
6 sneetjes, geroosterd | Soda Bread (klik voor recept) | ||
150 ml | Volle melk | ||
1,5 el. | Bloem | ||
400 gram | Geraspte Cheddar kaas | ||
160 gram | Broodkruim | ||
1 el. | Mosterdpoeder | ||
120 ml. | Stout | ||
2 | Eierdooiers | ||
2 | Lente-uitjes, fijn gehakt |
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Pollepel | |||
Rasp | |||
Oven met grill |
Stap voor stap

- Maak de melk warm
- Neem een paar el. melk af en vermeng die in een kommetje met de bloem
- Voeg het mengsel toe aan de melk en breng aan de kook
- Laat even zacht doorpruttelen tot de melk iets indikt
- Voeg de geraspte Cheddar toe en...

... laat deze op een zacht vuur smelten in de melk

Voeg het donkere bier toe.

Dan de broodkruimels.

Dan het mosterdpoeder.

Blijf roeren tot een egale massa is verkregen die gemakkelijk loslaat van de pan.

Giet over in een kom en laat licht afkoelen.

Toast de sneetjes brood.

Vermeng stevig met een houten lepel tot de dooiers volledig zijn opgenomen.

Voeg de gehakte lente-ui toe.

- Besmeer de boterhammen met een dikke laag rarebit.
- Leg ze onder een hete grill van de oven (of, als u zo gefortuneerd bent in uw houtoven) en bak de sneetjes tot alles lekker goudbruin is en bubbelt. Klaar!