Recept van Sally O'Brien - Irish rarebit

Traditioneel Iers recept - Tussendoortje - 6 sneetjes

Irish rarebit

St. Patrick's Day. Een heerlijke Ierse traditie
17 maart vieren de Ieren feest. Met heel veel groen bier en lekker eten. En zonder rarebit is Paddy's Day nou eenmaal geen Paddy's Day.

klavertjevier-patricksday-thumbnail.jpgDit recept is geschikt voor St. Patrick's Day

Ingrediënten

6 sneetjes, geroosterd Soda Bread (klik voor recept)
150 ml Volle melk
1,5 el. Bloem
400 gram Geraspte Cheddar kaas
160 gram Broodkruim
1 el. Mosterdpoeder
120 ml. Stout
2 Eierdooiers
2 Lente-uitjes, fijn gehakt

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Pollepel
Rasp
Oven met grill

Stap voor stap

Irish rarebit
  • Maak de melk warm
  • Neem een paar el. melk af en vermeng die in een kommetje met de bloem
  • Voeg het mengsel toe aan de melk en breng aan de kook
  • Laat even zacht doorpruttelen tot de melk iets indikt
  • Voeg de geraspte Cheddar toe en... 

Irish rarebit

... laat deze op een zacht vuur smelten in de melk

Irish rarebit

Voeg het donkere bier toe.

Irish rarebit

Dan de  broodkruimels.

Irish rarebit

Dan het mosterdpoeder. 

Irish rarebit

Blijf roeren tot een egale massa is verkregen die gemakkelijk loslaat van de pan.

Irish rarebit

Giet over in een kom en laat licht afkoelen.

Irish rarebit

Toast de sneetjes brood.

Irish rarebit

Vermeng stevig met een houten lepel tot de dooiers volledig zijn opgenomen.

Irish rarebit

Voeg de gehakte lente-ui toe.

Irish rarebit
  • Besmeer de boterhammen met een dikke laag rarebit.
  • Leg ze onder een hete grill van de oven (of, als u zo gefortuneerd bent in uw houtoven) en bak de sneetjes tot alles lekker goudbruin is en bubbelt. Klaar!