Recept van Yvonne - Risotto van visbouillon (risotto al brodo di pesce)

Ook als voor- of bijgerecht! - Risotto - 4 personen

Risotto van visbouillon (risotto al brodo di pesce)

Een mooie risotto die u zowel apart kunt serveren als garnituur bij tal van visgerechten zoals deze prachtige barramundfilet "al cartoccio".

Voorbereiding:
Maak een mooie visfumet zoals aangegeven in ons aparte recept.

Ingrediënten

500 ml Visbouillon (klik voor recept)
1 Sjalot
300 gram
€ 4,60
½ Rode paprika
naar smaak Citroensap
naar behoeven Olijfolie
100 ml Witte wijn
naar smaak Zout en fijne peper
40 gram Boter

Garnituur:

4 toefjes Zeekraal
Producten

Stap voor stap

Risotto van visbouillon (risotto al brodo di pesce)

Snij de rode paprika stoof deze op laag vuur met de fijn gesnipperde sjalot in wat olie, tot de sjalotsnippers doorzichtig worden.

Risotto van visbouillon (risotto al brodo di pesce)

Voeg nu de rijst toe.

Risotto van visbouillon (risotto al brodo di pesce)

Laat hem al roerend even op smaak komen. De rijst moet een klein beetje glazig worden aan de buitenkant.

Risotto van visbouillon (risotto al brodo di pesce)

Voeg de wijn toe en laat indampen tot de helft.

Risotto van visbouillon (risotto al brodo di pesce)

Nu langzaam laten koken, al roerend, en steeds een beetje visfumet toevoegen om de risotto smeuïg te houden, maar niet te nat.

Risotto van visbouillon (risotto al brodo di pesce)

Als de rijst beetgaar is even een klontje ijskoude boter door de risotto roeren (mantegare). Nu kunt u hem op smaak brengen met wat zout (en eventueel peper) en een paar druppels citroensap. Klaar!

Serveertip

Risotto van visbouillon (risotto al brodo di pesce)

Dompel wat zeekraal in kokend water en giet het na een minuutje af. Dit kan uw risotto prima vergezellen.

 HulstDit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner.