Recept van Aideen Ryan - Corned Beef and Cabbage

Paddy's Day favoriet - Hoofdgerecht - 8 personen

Corned Beef and Cabbage

St. Patrick's Day. Een heerlijke Ierse traditie
17 maart vieren de Ieren feest. Met heel veel groen bier en lekker eten. Corned beef en kool mogen niet ontbreken.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Zet een koekenpan met dikke bodem op het vuur
  • Snij de kool in 12 partjes
  • Bestrooi ze met zout
  • Doe een el. olie in de pan
  • Kleur de kool even in de olie, ongeveer 3 minuten per zijde
  • Leg het stuk gare corned beef op een bakblik
  • Voeg de stukken kool toe
  • Bak in 12-15 minuten tot de kool gaar is. Klaar!

Serveertip:
Snij de corned beef in dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op de borden. Garneer af met de kool en bestrooi met wat vers gehakte peterselie.

klavertjevier-patricksday-thumbnail.jpgDit recept is geschikt voor St. Patrick's Day

 

Ingrediënten

naar smaak Grof zeezout
1,5 kg Corned beef (klik voor recept)
1 Savooiekool
naar behoeven Olie
1 takje Peterselie

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Koekenpan
Oven
Braadslee