Recept van Mats - Bresaola van gedroogde hertenham

Mooi voorgerecht - Voorgerecht - 10 personen

Bresaola van gedroogde hertenham
  • Zet de borden klaar.
  • Snij de hertenham flinterdun en drapeer een stuk of 8-10 plakjes op ieder bord, eventueel op een bedje van rucola of bestrooi de borden er losjes mee
  • Rasp er daarna eventueel heel dunne plakjes Parmezaanse kaas overheen
  • Leg een paar pakjes citroen op de borden of druppel er wat citroensap op
  • Maak af met een scheut verse extra vergine olijfolie, het liefst ongefilterde
  • Garneer af met een takje verse dragon. Klaar!

Serveertip:
Bresaola is lekker met brood. Wildbresaola. Wild combineert goed met zoet, dus wij adviseren een iets zoetere broodsoort, zoals maisbrood of, nog beter, briochebrood.

 HulstDit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Ingrediënten

8-10 dunne plakjes per persoon
per 650g
€ 39,85
paar krullen per bord Parmezanse kaas (eventueel)
1 scheutje per bord Olijfolie
1 vuistvol Rucola (eventueel)
paar plakjes of paar druppels Citroen
8-10 per persoon Zwarte peperkorrels
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Snijmachine