Recept van Mats - Barramundifilet in een papillotte op de grill

Kan ook met andere visfilet - Hoofdgerecht barbecuerecept - 2 personen

Barramundifilet in een papillotte op de grill

Barramundi is een lekkere, zeer interessante vis uit de wateren van Australië. "Al cartoccio" is een bereidingswijze die in Italië regelmatig wordt gebezigd, vooral met vis en pasta. De Franse keukenterm voor deze methode is "en papillotte", het garen van een verpakt product met weinig vloeistof, in een omhulsel van bijvoorbeeld vetvrij papier of aluminiumfolie, waardoor er nauwelijks verlies van smaak, geur, vocht, vitaminen en mineralen optreedt. De techniek wordt zowel met een oven (bij een oventemperatuur van rond de 175 °C) als met een barbecue toegepast. Bij deze laatste wordt het product vaak onder de gloeiende as van de grill bedolven.

In principe kan dit gerecht natuurlijk met allerlei vissoorten worden bereid. Bekijk in de ingrediëntenlijst wat de dagvangst brengt bij meerdanvlees.nl

 .

.

 

Eet smakelijk!

mats!

Ingrediënten

Maak een keuze:

2 Barramundifilets
2 stuk(s)
per 110g
€ 3,90
2 stuk(s)
per 100g
€ 3,30
2 stuk(s)
per 100g
€ 1,70
2 stuk(s)
per 100g
€ 2,80
2 stuk(s)
per 100g
€ 2,80

En verder:

5 Kardemompeulen
5 Pimentkorrels
10 Jeneverbessen
2 tn. Knoflook (n dunne plakjes)
0,5 Rode paprika (dun gesneden)
4 bl. Salie
2 bl. Laurier
1 Lime en citroen half-om-half (in dunne plakjes)
1 Zeezout
1 Olijfolie
Producten

Stap voor stap

Barramundifilet in een papillotte op de grill

Leg alle ingrediënten klaar.

Barramundifilet in een papillotte op de grill
  • Leg 2 stukken aluminiumfolie klaar.
  • Leg op ieder stuk een filet en verdeel de ander bestanddelen evenredig.
  • Breng op smaak met zout en sluit af met een flinke scheut olie.

Barramundifilet in een papillotte op de grill

Uw barramundifilet is klaar om tot papillotte te worden gevouwen.

Barramundifilet in een papillotte op de grill

Vouw eerst de lange kanten naar elkaar en rol de bovenkant een aantal keren om zodat deze hermetisch sluit.

Barramundifilet in een papillotte op de grill

Vouw nu de korte kanten naar elkaar toe. Sluit de uiteinden ook hier goed af.

Barramundifilet in een papillotte op de grill

Dit zijn uw twee papillotten.

Barramundifilet in een papillotte op de grill

Leg ze op een hete houtskoolgrill en bak ze 3 minuten per zijde. Klaar!

Serveertip:

Barramundifilet in een papillotte op de grill

Serveer de filets in hun papillotte, maak deze alleen wel even open (zie afbeelding). Als bijgerecht raden wij deze heerlijke risotto van visbouillon aan (risotto al brodo di pesce - klik hier voor het recept)

Wijntip:

Barramundifilet in een papillotte op de grill

Een strakke Australische witte wijn. Een Hunter Valley Semillion, bijvoorbeeld.